Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nicole - Acupuncturist

Nicole - Acupuncturist

Acupunctuur helpt!
Vaak zeggen de reacties van cliënten genoeg, ze ervaren direct na het plaatsen van de eerste naald(en) dat er iets gebeurt. Sommigen voelen hun pijn verminderen, ervaren meer rust in hun hoofd, stress verdwijnt en ze voelen de energie stromen. Wanneer een cliënt aangeeft weinig te merken, zoek ik verder. Het bijzetten van één enkele naald kan al een enorm verschil maken. Ik blijf het bijzonder vinden dat dit zo’n direct effect heeft.
Natuurlijk merk ik ook dat acupunctuur helpt, doordat mensen graag terugkomen voor een vervolgbehandeling of andere mensen naar mij doorverwijzen. Van sommige cliënten behandel ik inmiddels de hele familie of vriendenkring! 

Ook bij chronische migraine
Een goed voorbeeld is de casus van een 44-jarige vrouw die al vanaf haar dertiende last had van chronische migraine. Dagelijks zag ze vlekken voor haar ogen en soms was ze 2 tot 3 dagen per week volledig uitgeschakeld. Daarnaast zorgde een enorm energietekort dat ze vrijwel iedere dag een dutje moest doen. Na slechts zes behandelingen en door het aanpassen van haar voedingspatroon is deze vrouw klachtenvrij! Ze heeft veel meer energie en is bovendien een aantal kilo’s afgevallen.
Helaas werd er enkele maanden na deze behandelingen borstkanker bij haar geconstateerd en moest ze een operatie en chemokuren ondergaan. Tijdens dat traject ondersteunde ik haar door middel van acupunctuur, iets waar ze erg veel baat bij had. Gelukkig is ze weer ‘schoon’ en heeft ze geen last meer van vervelende bijwerkingen. Door de ervaring met deze cliënt besloot ik mij in te schrijven voor de oncologiecursus van de NVA. Het geeft een enorme boost om iemand met dit soort klachten te kunnen helpen. Dit is waar we het allemaal voor doen in ons vak.

Eén naald kan het verschil maken
De mooiste ervaring? Hoe één naald het verschil kan maken bij een cliënt. Een goed voorbeeld is dat van een 36-jarige vrouw die een afspraak bij mij maakte, omdat ze al maanden last had van chronische misselijkheid en kokhalsneigingen. Ze was, doordat ze slechts kleine hapjes kon eten en weinig kon drinken, enorm afgevallen en verzwakt. Haar hooikoorts- en psoriasisklachten waren eveneens erger dan ze gewend was. De huisarts kon geen fysieke oorzaak vinden en voor de vrouw was het duidelijk dat de klachten vooral van mentale aard waren. Ze gaf acupunctuur de voorkeur boven gesprekken met een psycholoog en we startten de behandeling heel voorzichtig met slechts één naald. Deze ene naald gaf al heel veel reactie, zowel op fysiek als op psychisch vlak. De vrouw gaf aan dat het voelde alsof haar maag weer ‘vrij’ was, dat de misselijkheid verdween en dat ze geen steen meer in haar buik voelde. Zo bijzonder!
Uiteindelijk bleven de klachten na een paar behandelingen weg, zodat ze weer in staat was om normaal te eten en te functioneren. De psoriasis- en hooikoortsklachten namen af en mentaal knapte de vrouw ook op, waardoor ze nieuwe stappen kon zetten in haar werk- en privéleven.

Nicole won een van de vijf fotoshoots in haar praktijk.
(Fotograaf: Karin van Vuren)

Nicole - Acupuncturist
Nicole - Acupuncturist

Neem een kijkje op de website van Nicole!