Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Christa - Acupuncturist

Christa - Acupuncturist

Acupunctuur helpt!
Bij de start van elk consult vraag ik de cliënt altijd hoe het na de laatste behandeling gegaan is. Is de klacht minder geworden, erger, of is er geen merkbaar verschil? Bij cliënten die bijvoorbeeld last hebben van wekelijkse migraine is het altijd mooi om te zien dat de klachten in eerste instantie afnemen in duur en intensiteit en dat mensen al na een paar behandelingen zeggen: ‘Ik heb eigenlijk helemaal geen migraine meer gehad.’ Dan weet je dat acupunctuur helpt!

Mooi behandelresultaat bij migraine

Het is ongelooflijk wat cliënten met migraine ervoor over hebben om van hun hoofdpijn af te komen. Een goed voorbeeld is een vrouw die best een stukje moest rijden om bij mij op consult te komen. Ze had vaak meerdere malen per week heftige migraineaanvallen en kon daardoor inmiddels niet meer werken. Met één van die aanvallen op komst, stapte ze in de auto voor een acupunctuurbehandeling. Ze was misselijk, zag lichtfitsen en voelde zich duidelijk niet lekker. De afspraak afzeggen was echter geen optie, ze wilde zó graag van haar klachten af. Een dag later ontving ik een appje; de hoofdpijn was 2 tot 3 uur na de behandeling verdwenen en de migraineaanval was uitgebleven. Dit lijkt misschien een kleine overwinning, maar voor iemand die zo in beslag wordt genomen door migraine, was dit van onschatbare waarde. Voor mij zijn dit dan ook de meest bijzondere en indrukwekkende behandelresultaten, omdat je echt iemand zijn of haar leven teruggeeft.

Mooie ervaring als je cliënt pijnmedicatie kan afbouwen
Er zijn verschillende mooie ervaringen geweest. De bovenstaande vind ik één van de mooiste. En toen de praktijk tijdens de coronalockdown gesloten was, vond ik het heel bijzonder om van bepaalde cliënten spontaan een berichtje te krijgen dat ze, dankzij mijn behandelingen, nog steeds klachtenvrij waren. Daarnaast is het mooi als iemand, dankzij de acupunctuurbehandelingen, kan afbouwen met bijvoorbeeld pijnmedicatie zoals Oxycodon of Tramadol. Uiteraard raad ik aan dit onder supervisie van hun arts te doen, maar het effect van acupunctuur is in dit soort gevallen heel zichtbaar. Ook de emotionele processen die sommige cliënten doormaken, hoe mensen hun leven weer oppakken en blij naar buiten lopen, zijn bijzonder om te ervaren.

Christa - Acupuncturist

Christa Hesseling is één van de vijf winnaars van een Week van de Acupunctuur-fotoshoot.

(Fotograaf: Karin van Vuren)

Meer weten over de praktijk van Christa?

Christa - Acupuncturist