Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Tanja - Cliënt

Tanja - Cliënt

Al voordat ik overgangsklachten had, kwam ik bij de acupuncturist. Ik begon met shiatsu massage bij Anita, maar zij dacht dat ze met naalden meer kon bereiken. Ik ben echt doodsbang voor naalden, maar het was minder erg dan ik dacht en het voelde echt alsof het iets deed.

Onderhoud

De shiatsu behandeling was erop gericht de energie in mijn lijf beter te laten stromen en vervelende spanningen te verminderen. Ik ging regelmatig voor onderhoud van mijn lijf, zodat echt erge klachten niet zouden ontstaan. Om dat te voorkomen ging ik al regelmatig naar Anita, toen bleek deed dat ze ook acupunctuurbehandelingen erbij kon geven. Toen ik merkte dat ik er baat bij had, ben ik gewoon gebleven.

Klachtenvrij

Toen ik bij Anita aangaf dat ik last had van opvliegers, zei ze: ‘Dat hoeft niet, daar kunnen we op prikken.’ En dat heeft ze gedaan. Bij mij duurt het altijd een paar dagen, eerst wordt het erger, voordat het beter wordt. Ik werd om de zes weken behandeld en sinds de zomer heb ik geen last meer van opvliegers of nachtzweten of wat dan ook. Er waren vier behandelingen nodig. Ik kreeg ook dat dat stress-zweten en ja, daar is niks meer van te merken. Ik ben nu helemaal klachtenvrij.
Je ziet bij sommige vrouwen dat ze ontzettend rood worden of beginnen te zweten. Dat had ik niet, bij mij voelde het vooral alsof ik mijn warmte niet kwijt kon. Ik kreeg bijvoorbeeld super hete handen en hele hete voeten. En daar heeft Anita opgeprikt. Op erge momenten had ik misschien vier tot acht opvliegers op een dag en werd ik ook ’s nachts wakker, omdat ik het heel warm had.

Combinatie met massage

De behandelingen bij Anita verlopen altijd als volgt: Eerst bespreken we hoe het gaat, wat ik nodig heb of wat ik denk nodig te hebben, waar mijn klachten liggen. Dan wordt mijn pols genomen en kijkt ze naar mijn tong. Vervolgens ga ik op de behandeltafel liggen en ondertussen zet ze de naalden en krijg ik, terwijl de naalden zitten, een massage. Ze geeft me shiatsu massage of voetreflexmassage en ik vind die combinatie echt heel erg fijn. Dat werkt voor mij heel goed. Na een tijdje gaan de naalden eruit en dan is de behandeling klaar.

Ik heb er altijd baat bij

Wat ik altijd weer fascinerend vind; soms zet Anita de naald op een plek en dan gaat die plek jeuken of kriebelen. Dan weet je; daar moet iets eruit! Of soms voelt het alsof er even wind is of dat het daar koud wordt en daarna weer warm. Heel bijzonder allemaal. Ik voel echt, daar gebeurt iets! Ik kan mijn lijf best goed voelen, dus bij voetreflexmassage voel ik dat soms ook op andere plekken in mijn lijf. Ik vind het gewoon superfascinerend hoe mijn lijf op de naalden reageert. En dat is wat ik ook zo fijn vind. Ik merk ook dat ik daar altijd baat bij heb. Ik ben nog nooit opgestaan en naar huis gegaan zonder me beter te voelen en dat vind ik gewoon ontzettend fijn. Het uurtje is altijd een mini-vakantie. Ja, echt, zo voelt het voor mij. Omdat ik dan ook even uit mijn hoofd mag.

Behandelend acupuncturist: Anita van der Schaaf