Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Esther - Cliënt

Esther - Cliënt

In maart 2016 ben ik bevallen van mijn dochter en na een maand of negen kreeg ze eczeem op haar benen. Toen ze ongeveer een jaar oud was, uitte ik mijn zorgen naar mijn broer via What’s App. Hij reageerde dat het allemaal wel mee zou vallen met die eczeem en omdat ik hem wilde laten zien dat het toch wel erg was, heb ik een paar foto’s gemaakt en aan hem gestuurd. Hij werkte op dat moment als hovenier in de tuin bij Trudi en liet haar die foto’s zien. Waarop Trudi zei ‘hm, ik kan geen garanties geven, maar misschien kan ik er wel wat mee doen’. En zo kwam ik dus bij Trudi terecht.

Een stuk prettiger

Na zes weken was mijn dochter bijna van de eczeem af. Van het een kwam het ander, dus toen ik jaren later kampte met onder andere zware menstruatieklachten, migraine, darmklachten, hooikoorts en eczeem, ben ik voor mezelf naar Trudi gegaan. Met behulp van acupunctuur waren de klachten te doen. Toen zij niet meer verder kwam met mijn klachten adviseerde ze me om naar een speciale Vrouwenpoli te gaan. Daar heb ik na 20 jaar uiteindelijk een diagnose gekregen: ik heb een genetisch foutje waardoor mijn lichaam geen vitamine B12 opneemt uit voedsel. Dankzij Trudi, deze diagnose en daaruit volgende behandeling is mijn leven weer een stuk prettiger geworden.

Mijn maandelijkse rustpunt

Nog steeds ga ik iedere maand naar Trudi voor onderhoud. Ik ben inmiddels voor 75% klachtenvrij, maar Trudi is mijn maandelijkse rustpunt. Ze neemt alles mee in haar behandeling; je achtergrond, het leven dat je leidt. We hebben hier hele gesprekken over. Mede door acupunctuur heb ik nog maar heel weinig last van migraine, is mijn hooikoorts onder controle en zijn mijn darmklachten veel minder. Het heeft mijn leven een stuk makkelijker gemaakt. En zelfs mijn man, de grootste scepticus, heeft zijn mening bijgesteld nadat hij behandeld is voor een zwaar allergische reactie op kerstbomen. Best handig als de verkoop van kerstbomen onderdeel van je werk is.
Ik heb trouwens nóg een mooi verhaal, voor mij het toppunt van acupunctuur:
Ik kreeg last van krachtverlies en een doof gevoel in de pink, ringvinger en wijsvinger van mijn rechterhand. Allerlei onderzoeken gehad bij een neuroloog, inclusief MRI scan en doorgestuurd naar het Radboud Ziekenhuis voor onderzoek, maar niemand weet wat het is. Trudi zette naalden in de binnenkant van mijn linkerknie en de doofheid was weg. Zodra ik nu beginnende klachten krijg ga ik naar Trudi toe. Meestal is dat ongeveer 1 x in de drie maanden.

Eerst acupunctuur

Bij alles wat er gebeurt kijk ik eerst of acupunctuur werkt, daarna ga ik eventueel verder. Daar ben ik ook heel open in naar mijn huisarts toe. Die weet waar ik mee bezig ben en ziet ook dat mijn klachten verdwenen zijn en dat ik veel minder medicatie nodig heb als in het begin. Ik vind het heel belangrijk dat zij op de hoogte zijn en ervaar ook steun van hen.
Mijn advies aan iedereen die twijfelt: probeer het gewoon, als je vastloopt met je klachten. Het kan je zomaar verrassen wat ze kunnen bereiken. Het is wel heel belangrijk dat je een klik hebt met de acupuncturist, zodat je je op je gemak voelt.

Acupunctuur heeft mijn leven in ieder geval een stuk makkelijker gemaakt.

Behandelend acupuncturist: Trudi van Zeben-Schlaghecke