Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Linda - Cliënt

Linda - Cliënt

Via via kreeg ik van een oud-collega te horen dat ik met mijn problemen acupunctuur eens moest gaan proberen. Niet geschoten is altijd mis. Ik wilde beter worden! En inmiddels kom ik al 5 jaar op regelmatige basis bij mijn acupuncturist.

Duizelig

Mijn verhaal start in 2016. Ik heb toen een NovaSure behandeling gehad. Hierbij hebben ze het baarmoederslijmvlies verwijderd. Dit ging onder plaatselijke verdoving en juist die plaatselijke verdoving is eigenlijk de oorzaak van mijn klachten. Er was al gezegd dat ik wat duizelig kon worden van de verdoving, maar toen ze hem gingen zetten werd ik meteen helemaal naar. Dit ging maar niet weg. Vele onderzoeken gehad. De neuroloog ontdekte een cyste in mijn hoofd, maar die is niet de veroorzaker van mijn klachten. De KNO-arts kon vervolgens ook geen problemen vinden in mijn evenwichtsorgaan. Het werd de diagnose Persisterende Positionele Perceptie Duizeligheid (PPPD). Hiervoor fysiotherapie gehad bij een fysiotherapeut die verbonden was aan het duizeligheidscentrum, dit leek in eerste instantie te helpen, maar uiteindelijk was het effect laag. Ik was hier in Nederland uitbehandeld. Het komt neer op: “Koop maar een rollator, tabee en succes.”

Vestibulaire migraine

Door lotgenoten werd ik gewezen op het boek: ‘Dizzy Me’ van Tania Stadsbader en prof. Dr. Floris Wuyts. Na contact opgenomen te hebben met prof. Dr. Floris Wuyts mocht ik voor een second opinion bij hem langskomen in Antwerpen. Hij ziet en onderzoekt veel ruimtevaarders die terugkomen uit de ruimte, maar ook de gewone burger. Na onderzoek kwam hij met de diagnose Mal de Débarquement syndroom (MdDS) en vestibulaire migraine. Via hem gebruik ik nu medicatie die ik altijd zal moeten blijven gebruiken.

Aarden

Als aanvulling ben ik in 2017 gestart met acupunctuur. Katinka wist niet of ze mij kon helpen, maar ze ging het proberen. Ik blijf altijd vechten om beter te worden. Er is zoveel van mij afgenomen, mijn hele sociale leven was weg. Wandelen en even naar de winkel gaan, kon ik niet meer. Gezellig met vriendinnen wat leuks doen was ook geen optie. Ik lag in bed en als ik naar de wc moest, liep ik langs de muren. Mijn acupuncturist is begonnen mij geaard te krijgen door middel van acupunctuur en kruiden. Gestart met een keer per week, dit werd eens per twee weken? en inmiddels kom ik nu eens in de zes tot acht weken.

Stabiel

Door de behandelingen heb ik veel meer energie en ik kan dan weer beter lopen. Een bakkie doen met vriendinnen? Een avond uit eten? Ik kan dat weer, maar gedoseerd. Ik kan weer naar de winkeltjes in de buurt. Ik moet daarna op de blaren zitten, maar die zijn het meer dan waard. Ik ben tevreden met hoe het nu gaat. Ik word niet meer beter, maar als ik zo stabiel blijf zoals ik nu ben, dan ben ik gezegend.

Zo bijzonder!

Mensen moeten niet onderschatten wat acupunctuur kan doen. Ik heb verschillende soorten medicatie uitgeprobeerd, maar kreeg daar hartkloppingen van. Dit besproken met mijn acupuncturist, zij prikte twee naalden, het trok direct weg. Onlangs had ik een borstbeenontsteking. Na het prikken had ik de dag erna geen pijn meer. Het is onverklaarbaar, maar ik ben er zo blij mee. Ik vind acupunctuur zo bijzonder!
Waarom probeer je het niet? Niet geschoten is altijd mis! Mij helpt het in ieder geval ontzettend.

Behandelend acupuncturist: Katinka van Duijn