Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Oncologische pijn en acupunctuur

Oncologische pijn en acupunctuur

Er wordt nog wel eens beweerd dat er geen bewijs bestaat dat acupunctuur werkt. Maar dat is niet waar. Neem maar eens een kijkje op het Nederlands Kenniscentrum Acupunctuur op deze website. Daar publiceren wij stap voor stap steeds meer beschikbaar onderzoek naar de effectiviteit van acupunctuur.

EBA Summaries
EBA staat voor Evidence Based Acupuncture, ofwel 'acupunctuur op basis van bewijs'. Over de hele wereld wordt onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van acupunctuur. Gelukkig zijn er mensen met verstand van zaken die deze onderzoeken op een rijtje zetten. Daardoor wordt de informatie leesbaar en begrijpelijk voor iedereen die daarin geïnteresseerd is, zonder dat je er een universitaire graad voor hoeft te hebben. Waarvoor dank!

Oncologische pijn en het nut van acupunctuur
Pijn komt bij voormalig kankerpatiënten erg vaak voor en kan worden veroorzaakt doordat de kankercellen zijn binnengedrongen in organen, weke delen (zenuwen en bloedvaten) of botten. Deze pijn kan ook ontstaan door de medische behandelingen voor kanker, waaronder chemotherapie, radiotherapie, hormoontherapie en chirurgie. Vergeleken met (pijn-)medicatie, die gepaard gaat met bijwerkingen en waarvoor onvoldoende klinisch bewijs van effectiviteit is, biedt acupunctuur een veilige, kosteneffectieve en evidence-based behandeling van oncologische pijn.

Lees de EBA Summary Oncologische pijn op het Nederlands Kenniscentrum Acupunctuur

Meer lezen?

Folder Ondersteuning bij behandeling tegen kanker

Zes ervaringen bij kanker

Acupressuur bij misselijkheid