Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Stress

Stress en burn out

De manier waarop stress en burn out ontstaan is bij iedereen anders en de klachten zijn divers. De acupuncturist stemt de behandeling af op jouw klachten, leefstijl en gewoonten.

Weekendhoofdpijn

Hoofdpijn als je mag ontspannen. Gelukkig heeft de Traditionele Chinese Geneeskunde voor dit vervelende verschijnsel goede oplossingen.

Ademhaling met het gouden balletje

Deze oefening komt van de Qi Gong-oefening Micro Cosmic Orbit. Als je erg gestrest bent, kun je jezelf met deze meditatie-oefening tot rust brengen.

Ademhalen om te ontstressen

Hoe word je honderd jaar? Als dertiger of veertiger, moet je proberen de balans tussen stress en ontspanning te bewaren. Een simpele methode om te ontstressen: een langzame, diepe en lage buikademhaling.

Hout in balans

De kwaliteit van ons dagelijkse leven wordt voor een groot deel bepaald door onze Lever-energie. Hoe breng je de Lever-energie weer in balans?

Misverstand: acupunctuur doet pijn

Doet prikken met naalden niet heel erg pijn? Acupunctuurnaaldjes zijn flinterdun. Vaak voel je er niets van, soms een heel klein prikje.

Als je je huid voelt

Huidproblemen hebben vaak een complexe achtergrond. Daarom kan acupunctuur veel betekenen voor mensen met een huidprobleem, omdat de behandeling op jou persoonlijk is afgestemd.

Burn-out beroepsziekte nummer 1

Veel werknemers ervaren zoveel stress en hoge werkdruk dat het aantal burn-out gevallen flink toeneemt. Lees hier wat je zelf kunt doen om stress de baas te blijven.

Ziekenhuizen dicht en hersenschade door stress, waar moet dat heen?

Zelf zorgen dat je zo gezond en ontspannen mogelijk blijft wordt steeds belangrijker. De acupuncturist kan je daarbij helpen, of je nu relatief gezond bent of geplaagd wordt door een serieuze aandoening.

Courgettesoep met (of zonder) zalm

Als hout uit balans is, kun je veel stress ervaren. Door de groene kleur, de peterselie en de crème fraîche hoort deze courgettesoep bij het element hout.

Burn-out bij studenten

Steeds meer studenten kampen met burn-out verschijnselen.Gelukkig biedt de Traditionele Chinese Geneeskunde eenvoudige tips die je zelf kunt toepassen om je weer beter te voelen.

Bericht voor pubers: verhoog je weerstand met acupunctuur!

Met een lage weerstand loop je meer risico om ziek te worden van de meningokokken-bacterie. Acupunctuur, kruidengeneeskunde, voeding- en leefstijladviezen kunnen je weerstand verhogen.

Zwanger worden en acupunctuur

Acupunctuur kan (mannen en vrouwen) helpen om zo vruchtbaar, rustig en gezond mogelijk voor te bereiden op het zwanger worden. Bijvoorbeeld door het herstellen van de hormonale balans.