Acupressuur om in de stemming te komen

Om in de stemming te komen voor intieme activiteit kunt u eenvoudig zelf een aantal acupunctuurpunten stimuleren. Of laat uw partner dat voor u doen, ook fijn! Voor deze 'acupressuur' komen de volgende punten in aanmerking.

Hart 1
Ga op uw rug liggen en kruis uw armen voor de borst terwijl u uw vingertoppen in het diepste holletje van uw oksels plaatst. Adem rustig 10x in en uit. Op deze manier raakt u de stress van de dag kwijt en ontspant u zich.

DuMo 4 en RenMo 6
Terwijl u op uw rug blijft liggen, verplaatst u uw handen om de punten DuMo 4 en RenMo 6 te stimuleren. Schuif uw rechterhand met de handpalm naar beneden tussen de ondergrond en uw onderrug, zodat uw hand net boven de bilnaad in het midden van uw rug ligt. Leg tegelijkertijd uw linkerhand in het midden van uw buik onder de navel. Uw handen liggen tegenover elkaar. Voel de warmte en adem naar uw handen toe (buikademhaling). Laat uw handen zo 60 tellen rustig liggen.

RenMo 1
Dit punt bevindt zich bij de man bij de aanhechting van het scrotum. De partner bezorgt met een rustige massage van dit punt de man een stimulerend voorspel. Ook het vrouwenlichaam heeft uiteraard het acupunctuurpunt RenMo 1, dat echter niet op deze manier inzetbaar is. Gevoelige punten genoeg in de buurt, maar die kennen we niet als acupunctuurpunten.

Terug naar Seksualiteit, zo oud als de mensheid

Blog

 • Vruchtbaarheidsproblemen-folder_web

  Acupunctuur bij IVF in het nieuws

  De Volkskrant bracht afgelopen week een bericht over Australisch onderzoek bij IVF. 'Acupunctuur tijdens een IVF-behandeling leidt niet tot meer geboorten', kopt de VK. Niet verwonderlijk, als je bedenkt dat het onderzoek is gedaan bij een relatief kleine groep vrouwen die allen drie standaardbehandelingen rondom de terugplaatsing kregen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Avondvierdaagse

  De avondvierdaagse

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese
  Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog