Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
De punten van de tweede buffer

De punten van de tweede buffer

Ons verteringsvuur is de tweede buffer

Dan komen we bij het belangrijkste punt voor de algemene immuniteit.

De punten van de tweede buffer

Het wordt het Huis der verhoudingen genoemd.

Het is het punt dat werkt op het niveau waar we als mens het meest in leven, namelijk in ons aardse, fysieke lichaam. Op deze manier kunnen we alles in het juiste perspectief plaatsen omdat we daar kunnen begrijpen wat wel en wat niet van waarde is. Vanuit dit persoonlijke perspectief komen we als mensen met elkaar in contact.

Dit punt zit aan de buitenzijde van de knie, net naast de rand van ons scheenbeen en net onder het harde deel van de knie. Dus in de hoek waar we nog spier voelen.

Het tweede punt heeft te maken met de longen.


Met het leven in het hier en nu.
Het punt dat alle energie laat stromen, wordt De grote kloof
genoemd. Dit is een punt dat ruimte geeft, waardoor je weer verder kunt kijken en je longen zich kunnen vullen met nieuwe lucht. Hier gaan we weer mogelijkheden zien,

De punten van de tweede buffer
De punten van de tweede buffer

en voelen we ons meer verbonden met de wereld en alles wat zich daarin bevindt. Dit punt legt de verbinding tussen ons persoonlijke verhaal en de wereld om ons heen. Hier voelen we het leven door ons heen stromen, in het hier en nu.

Het punt zit aan de binnenkant van de pols onder je duim op de polsplooi, daar waar je de hartslag het beste voelt opkomen.