Acupuncturisten & Cliënten aan het woord tijdens de Week van de acupunctuur 2023

Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

De kwaliteit van een NVA acupuncturist

Opleiding
Een NVA-acupuncturist is HBO-opgeleid en beschikt over een gedegen kennis van zowel Chinese als Westerse geneeskunde. Dat is niet alleen van belang om uw gezondheid goed te kunnen beoordelen, maar ook om eventueel te overleggen met uw (huis-)arts.

Stage en nascholing
Tijdens en na de studie acupunctuur loopt de aankomend acupuncturist stage bij ervaren vakgenoten. Eenmaal geregistreerd als NVA-acupuncturist wordt de kennis op peil gehouden met verplichte nascholing op zowel medisch als vakinhoudelijk gebied.

Kwaliteit
Een NVA-acupuncturist heeft zich te houden aan duidelijke reglementen. Denk daarbij aan regels met betrekking tot praktijkvoering, hygiëne, steriliteit en veiligheid, ethiek en privacy. Door middel van praktijkvisitatie wordt de kwaliteit in de NVA-praktijken actief gecontroleerd.

Klachtenprocedure
De NVA heeft een klachtenprocedure, is aangesloten bij de Geschilleninstantie Stichting Zorggeschil en beschikt over een Tuchtcollege.

Kortom, bij een NVA-acupuncturist bent u in goede handen!

Bent u op zoek naar een acupuncturist?
Verzeker u er dan van dat uw acupuncturist persoonlijk lid is van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). 

In een praktijk met meerdere acupuncturisten kan hierover namelijk onduidelijkheid bestaan, waardoor u de (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekeraar mogelijk misloopt. 

Het persoonlijk lidmaatschap van uw acupuncturist kunt u controleren met een zoekopdracht in het kader 'Zoek een acupuncturist' boven aan elke pagina.