Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Franks punten

In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling
teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

Frank Roosen, acupuncturist in Tilburg

Lid NVA sinds oktober 1993

www.frankroosen.com

Franks punten

Inleiding op de serie

De bekende acupunctuurmeridianen bevatten in totaal 361 acupunctuurpunten.
Al deze punten hebben een invloed op het lichaam van de mens. De functies van deze punten kunnen op verschillende manieren worden beschreven; van medisch-technisch en wetenschappelijk tot mentaal en filosofisch. Sommige acupunctuur- punten worden vaker gebruikt dan andere. Ze liggen op speciale knooppunten in het lichaam die een grote invloed uitoefenen op de rest. Ieder acupunctuurpunt heeft een naam die veel zegt over zijn functie. Soms omschrijft het de ligging ten opzichte van anatomische structuren zoals grote botten of bloedvaten. Maar in vele gevallen zijn het filosofische namen die een verbinding hebben met de cultuur van het oude China waarin de mens een afspiegeling was van de natuur.
In deze namen zit dan ook een schat aan informatie. Hierdoor is het mogelijk het lichaam te leren zien vanuit een idee van schoonheid en niet alleen vanuit een functionaliteit. Door inzicht in deze filosofische wijsheid te krijgen, is het voor mij steeds beter mogelijk geworden mensen sneller hun rust en balans te laten hervinden zodat ze uiteindelijk kunnen leven vanuit hun ware aard.