Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Kies jouw Acupuncturist

Kies jouw Acupuncturist

Nederland telt meer dan tweeduizend acupuncturisten, van wie het grootste deel is aangesloten bij de NVA. Dat betekent dat in en rond jouw woonplaats waarschijnlijk tientallen acupuncturisten werkzaam zijn. Je hebt dus de keuze! Maar hoe maak je die keuze?

Wat voorwerk kan daarbij helpen en veel voordeel opleveren. Immers, een goede klik tussen behandelaar en cliënt is van belang voor het slagen van de behandeling.

Koos van Kooten:
In een reeks van drie bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten je uit wat zelfonderzoek te doen voordat je jouw acupuncturist kiest.

Kies jouw Acupuncturist

Een goede match
Als je een hulpverlener kiest, ga je waarschijnlijk niet over één nacht ijs. Je wilt dat hij het vak verstaat en bij voorkeur prettig in de omgang is. Je wilt waarschijnlijk ook weten of hij ervaring heeft met hulpvragen die lijken op die van jou. Dit zijn belangrijke vragen. In deze serie komen ze beslist aan de orde, maar nu nog niet. Eerst nodig ik je uit bij een aantal andere vragen stil te staan. Vragen die bedoeld zijn om helder te krijgen wat je zoekt bij een acupuncturist.

Waarom begint het kiezen van een acupuncturist bij deze andere vragen?
Hoe bewuster je weet wat je belangrijk vindt, des te beter je kunt beoordelen of een acupuncturist bij jou past. Hoe beter de acupuncturist bij je past, hoe beter het resultaat van jouw behandeling zal zijn. Waarom? Uit vrijwel al het onderzoek naar het effect van behandelingen (regulier of alternatief) blijkt dat een goede behandelrelatie voor minstens de helft het (positieve) resultaat van een behandeling bepaalt. Als je van tevoren weet wat je belangrijk vindt, is de kans op een goede ‘klik’ het grootst en is deze niet enkel gebaseerd op het feit dat je de acupuncturist wel aardig en betrouwbaar vindt overkomen. Een goede behandelrelatie is meer dan dat. De volgorde wordt dus:

Lees ook meer over Koos van Kooten in de rubriek 'de acupuncturist vertelt