Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Gertjan - Acupuncturist

Gertjan - Acupuncturist

Acupunctuur helpt!
Of acupunctuur helpt, gaat niet alleen om het verlichten van klachten, aldus Gertjan. In eerste instantie moet er iets ‘in beweging komen’ en als het goed is, is dat merkbaar. Vaak komen mensen na de eerste keer terug met een opmerking als: "Er is iets in gang gezet". Natuurlijk hopelijk samen met verlichting van klachten, maar dat hoeft niet. Ik merk dat het belangrijk is dat cliënten betrokken zijn bij hun proces en het helpt hen als ze zowel tijdens als na de behandeling merken dat hun zelfherstellend vermogen aan het werk is.

Ook bij overgangsklachten
Mieke kwam enkele weken geleden voor het eerst in mijn praktijk met als hoofdklacht overgangsverschijnselen, zoals opvliegers, een hittegevoel, rusteloosheid en slaapproblemen. Na de eerste twee behandelingen varieerden de klachten en had Mieke vooral het gevoel dat er van alles in beweging was gezet. Dat maakte haar heel nieuwsgierig naar wat er gaande was in haar lichaam en geest, zonder te veel te focussen op direct het gewenste resultaat. Na de derde behandeling was er wel duidelijk resultaat geboekt: minder opvliegers, minder hittegevoel en duidelijk meer rust in lichaam en geest. Uiteraard is het afwachten of dit stabiel blijft in de komende behandelingen.

Na 30 jaar geen pijn meer

Wat me nu als eerste te binnen schiet, is de ervaring met een cliënt die al meer dan 30 jaar pijn had. Al direct na de eerste behandeling merkte ze verlichting en daar was ze helemaal van ondersteboven. Met als mooiste "bijwerking" dat ze weer beter sliep, terwijl ze voorheen elk half uur wakker was van de pijn in haar lichaam. Inmiddels komt ze regelmatig in mijn praktijk. De klachten zijn zeker niet weg, maar ze zijn ook niet meer zo heftig als voor het behandeltraject, waar ze erg blij mee is.

Bekijk de website van Gertjan voor meer informatie over zijn praktijk.

Vaak komen mensen na de eerste keer terug met opmerkingen als "er is iets in gang gezet".