Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Lisette - Cliënt

Lisette - Cliënt

Ik sliep al zo’n vijf jaar slecht doordat ik in de overgang raakte. Ik had al alles geprobeerd wat regulier mogelijk is. Het stond me tegen hormoontabletten te gebruiken en ook antidepressiva wilde ik liever niet nemen. Die middelen hielpen niet afdoende of hadden te veel bijwerkingen. En dat waren nou juist de medicijnen die als laatste redmiddel bij de huisarts voorgeschreven konden worden.
Ik heb ook andere alternatieve therapieën en methodes geprobeerd. En ondanks dat ik de vorm heel mooi vind en het voor veel mensen zeker de oplossing zou kunnen zijn voor hun klachten, hielp dit bij mij niet afdoende met het door kunnen slapen. Ik ben naast dat ik in de overgang zit ook nog hormoongevoelig en hoogsensitief. En juist die combinatie was en is in deze periode van mijn leven lastig.

Hormonale klachten

Bijna twee jaar geleden, rond kerst 2021 heb ik gezocht naar een acupuncturist bij mij in de buurt. Zo kwam ik op de website van Sindi Eikelenboom. De trigger om naar Sindi te gaan was dat ze op haar website aangeeft dat ze ook hormonale klachten behandelt. Eerst ging ik iedere 1 à 2 weken naar Sindi, daarna op een lagere frequentie, omdat ik beter ging slapen.

Weer in balans

Ondanks de succesvolle behandelingen heb ik nog regelmatig een terugval, dat komt doordat ik hoog sensitief ben en daardoor snel uit balans. Ik ga dan weer bij Sindi langs om weer in balans te komen. Ook combineer ik nu de acupunctuurbehandelingen met kinesiologie, ik heb het gevoel dat de behandelingen elkaar ondersteunen.
Sindi heeft voor mijn behandeling naaldjes gebruikt en ook warmte met behulp van een moxa-doosje op mijn navel. Ik voelde bij de behandeling de energie in mijn lichaam stromen van de top van mijn hoofd naar het puntje van mijn tenen. Acupunctuur heeft voor mij een grote betekenis gehad, zeker voor mijn opvliegers.

Probeer het!

Ik kan alleen maar zeggen: “Probeer het!” Als je klachten hebt, wat let je. Vaak wordt het ook gedeeltelijk vergoed, maar los daarvan probeer het. En ook de naaldjes, laat je daar niet door weerhouden. Als je wil dat iets helpt dan is het even tanden op elkaar, maar vaak voel je ze ook niet.

Behandelend acupuncturist: Sindi Eikelenboom