Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Manon - Cliënt

Manon - Cliënt

Door vrienden ben ik ooit in aanraking gekomen met acupunctuur en ben ik behandeld voor hooikoorts. Jaren later kreeg ik van een vriendin hele goede referenties van Ellen Olie, voor het geval ik nog eens naar een acupuncturist wilde.

Weer kiezen voor acupunctuur

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de Chinese filosofie en geneeswijze en heb ook veel mensen om me heen die zich daarmee bezighouden. Onder andere ook met Tai Chi en QI Qong. Acupunctuur heeft me goed geholpen bij mijn hooikoorts, dus toen ik andere klachten kreeg en bij mijn huisarts niet verder kwam, heb ik meteen weer gekozen voor acupunctuur en een afspraak gemaakt met Ellen.

Allemaal vage klachten

Ik kwam bij Ellen vanwege een heftig jeukende uitslag op mijn buik en hele pijnlijke voeten doordat ik vocht vasthield. Zij linkte dat meteen aan overgangsklachten en stelde me allerlei vragen over mogelijk andere klachten. Steken in mijn linkerborst, duizeligheid, slaapstoornis, sterretjes voor mijn ogen, foggy brain, depressiviteit en paniekaanvallen; allemaal vage klachten die ik zelf niet gelinkt had aan menopauze, maar die daar dus wel mee te maken hadden. Na zes behandelingen waren de meeste klachten grotendeels weg.

Een helder hoofd

Inmiddels ga ik al zo’n drie jaar naar Ellen. In fases; als ik erge klachten heb, maak ik weer een afspraak. En dat is ook wat Ellen aangeeft, ik voel me niet verplicht om te gaan. Zo heb ik begin dit jaar via de huisarts hormoontherapie gedaan voor mijn foggy brain. Ik kreeg echter zoveel bijwerkingen van dat medicijn dat ik weer terug ben in behandeling bij Ellen. Sindsdien is mijn hoofd een stuk helderder, maak ik minder fouten op mijn werk en hoef ik niet steeds met notitiebriefjes rond te rennen.

Ik voel me gehoord

Ellen neemt de tijd, luistert goed en vraagt goed door. Ze vertelt je wat ze gaat doen, legt alles goed en gedegen vast en overlegt ook tussendoor. Het begint altijd met een gesprek hoe het met je is, waar het goed gaat en waar het nog beter kan. Tijdens de behandeling maakt ze het zo comfortabel als mogelijk voor je; wel of geen licht/muziek/warmtelamp aan. Ik voel me heel erg gehoord en gezien en kom er altijd helemaal ontspannen vandaan. Soms voel ik tijdens de behandeling al wat het doet als ze een naaldje ergens zet. Kleine naaldjes die helemaal niet diep in je lichaam gaan, maar wel stromingen en tintelingen veroorzaken. Heel bijzonder en verbazingwekkend vind ik dat.

Een groot geschenk

Het is jammer dat overgangsklachten nog steeds een ondergeschoven kindje zijn in de Westerse geneeskunde. Het kan me zodanig beperken dat ik niet normaal kan functioneren, privé en in mijn werk. Daarom is acupunctuur een groot geschenk; het betekent heel veel voor mij.
Ik zou iedereen willen uitnodigen om te onderzoeken of het je wat brengt. Ik ben me ervan bewust dat het bij iedereen anders kan zijn, maar probeer het gewoon eens. Acupunctuur kan je een enorme balans geven op gebieden waar je het tekort komt.

Behandelend acupuncturist: Eline