Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Mieke - Cliënt

Mieke - Cliënt

Al langere tijd had ik last van overgangsklachten. De huisarts schreef hormonen voor, die ik een periode gebruikte. Toen het na een tijdje beter ging, besloten ik in overleg met de huisarts om het zonder medicatie te proberen. Helaas kwamen de klachten weer terug en op dat moment zocht ik  online naar de mogelijkheden voor acupunctuur bij overgangsklachten. Dat was overigens niet voor het eerst; jaren eerder ging ik ook al eens naar een acupuncturist. Toen kampte ik met flinke burn-out klachten en had ik veel baat bij de acupunctuurbehandelingen in mijn herstelproces. De keuze om nogmaals een acupuncturist in te schakelen, was dan ook snel gemaakt. Via Google kwam ik terecht bij Gertjan. 

Een vechtertje
Stemmingswisselingen, hitte in mijn lijf, heel vroeg wakker worden…dat waren de meest overheersende klachten. Het is voor mij letterlijk een overgang, deze fase in mijn leven voelt echt als een transitie.
De eerste 4 a 5 weken kwam ik eenmaal per week bij Gertjan. Ik merkte vrij snel dat die constante warmte in mijn lichaam afnam, dat mijn temperatuur daalde. Erg prettig! Ook mijn andere klachten namen af.
De overgang resulteerde voor mij in een proces van helderheid, heling, acceptatie en bewust stilstaan bij de vraag ‘Wat voel ik nu eigenlijk?’. ‘Normaal ben ik best een vechtertje, kan ik me flink vastbijten en zet ik door als het moeilijk wordt, nu leer ik steeds meer dat ik dingen los mag laten. Dat geeft rust, het komt allemaal wel weer goed.

Onderhoud

Zelfs spanningen waarvan ik niet wist dat ik ze had konden worden losgemaakt. Gertjan wees me bijvoorbeeld op spanning in mijn borstgebied. Ik was me niet eens bewust dat het daar vast zat! Naast acupunctuur, gebruikte Gertjan verschillende massagetechnieken. Inmiddels ga ik niet meer elke week naar Gertjan, maar plan ik nog regelmatig een onderhoudsbehandeling bij hem in.

Geef niet te snel op

Wat ik mensen mee wil geven over acupunctuur? Ga liggen en ervaar het gewoon! Je hoeft er niet in te geloven, maar voel eens wat het met je doet. Geef ook niet te snel op. Als je tegen een blokkade aanloopt tijdens een behandeling, kan dat best wat onprettig aanvoelen. Maar vaak is dat juist een goed teken, want als je daar doorheen bent, ga je je veel beter voelen.

Behandelend acupuncturist: Gertjan Koornneef

‘Acupunctuur is iets heel bijzonders, het zorgt dat de energie weer stroomt, dat mijn lichaam weer ‘aan’ wordt gezet.’