Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Suze - Cliënt

Suze - Cliënt

In het voorjaar van 2015 raakte ik in een burn-out, door een combinatie van factoren, onder andere door een moeilijke situatie met een van mijn kinderen. Het licht ging uit, ik had heel veel opvliegers, sliep slecht. Aangezien ik net 50 jaar was geworden dacht ik dat het met de overgang te maken had.
Onder begeleiding krabbelde ik op en in het najaar van 2015 zocht ik contact met een psycholoog voor extra ondersteuning in de aanpassing van mijn gedrag, om weer verder te kunnen. Ook wilde ik iets met die opvliegers doen, maar dan niet met medicijnen. Al googelend las ik dat acupunctuur helpend kon zijn bij overgangsklachten en al verder googelend kwam ik terecht op de website van Kirsten.

Dit werkt snel!

Ik had al een eerdere ervaring met acupunctuur bij een chiropractor waar ik voor een whiplash onder behandeling was. Mijn nek zat erg vast en hij adviseerde om iets met naalden te doen. Ik ben als de dood voor naalden, maar heb dat toen toch laten doen en dat heeft heel goed geholpen.
Onder het mom van baat het niet dan schaadt het niet ben ik naar Kirsten gegaan. Na mijn eerste behandeling dacht ik ‘dit is zo raar dat dit zo snel al werkt’. Ik voelde me meteen daarna echt anders. De opvliegers waren niet weg, maar wel stukken minder. Dus die eerste ervaring was al heel positief.
Ik voelde me heel erg gehoord door Kirsten. Ze had alle tijd om te luisteren naar mijn verhaal en kon daarna ook gericht aan de slag, dat was heel fijn.

18 kilo afgevallen

Acupunctuur helpt me om mijn energiebalans goed te houden en de onrust in mijn hoofd onder controle te houden. Maar ook als ik met een andere klacht bij Kirsten kom, dan behandelt ze dat mee. Zo behandelt ze ook mijn hooikoortsklachten in het voorjaar en de knieklachten die soms opspelen door slijtage. Tijdens een van de consulten kwam ter sprake dat ik graag wat gewicht kwijt wilde en Kirsten vroeg daarop door, onder andere naar mijn zoetbehoefte. Ik bevestigde dat ik heel erge zoetbehoefte had en toen vertelde ze over de mogelijkheid om met naaldjes in mijn oren die behoefte te verminderen. In combinatie met een voedings- en bewegingsschema ben ik in een jaar tijd 18 kilo kwijtgeraakt. Het afvallen doe je zelf, je gaat anders eten, maar die naaldjes helpen er wel bij omdat ik die zoetbehoefte niet zo had.

Speldenprikjes

Uiteindelijk moet je zelf iets willen veranderen, maar acupunctuur helpt daar enorm bij. Het fijne van Kirsten is ook dat ik haar gewoon kan appen als het even niet lekker gaat. Meestal kan ik dan al snel terecht, terwijl ze een volle praktijk heeft. Er zit geen druk achter; je kiest zelf of en wanneer je een afspraak wilt.
Datgene wat het me oplevert is mij zoveel meer waard dan dat prikje in mijn huid. Want meer is het niet. Het zijn speldenprikjes en je ziet het niet eens want je ligt op een bank. Het is zó de moeite waard om te proberen en het is helpend bij heel veel verschillende klachten. Ik ben heel blij dat ik Kirsten heb leren kennen.

Ik adviseer mensen vaak om acupunctuur eens te proberen, als ze klachten hebben waar ze niet vanaf komen. Probeer het gewoon; Kirsten is eerlijk als het niet lukt na een paar behandelingen. De stap niet nemen is een gemiste kans. Helpt het je niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd.

Behandelend acupuncturist: Kirsten ter Horst