Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Zin in seks komt niet altijd vanzelf

Zin in seks komt niet altijd vanzelf

Acupressuur, opwekkende thee en voeding, eenvoudig klaar te maken om uw seksuele beleving positief te beïnvloeden. Lees ook wat twee bekende kruiden kunnen doen. En waarom mannen en vrouwen zo verschillend zijn.

Acupressuur om in de stemming te komen
Om in de stemming te komen voor intieme activiteit kunt u eenvoudig zelf een aantal acupunctuurpunten stimuleren. Of laat uw partner dat voor u doen, ook fijn! Voor deze 'acupressuur' komen de volgende punten in aanmerking.

Hart 1

Ga op uw rug liggen en kruis uw armen voor de borst terwijl u uw vingertoppen in
het diepste holletje van uw oksels plaatst. Adem rustig 10x in en uit. Op deze manier raakt u de stress van de dag kwijt en ontspant u zich.

DuMo 4 en RenMo 6

Terwijl u op uw rug blijft liggen, verplaatst u uw handen om de punten DuMo 4
en RenMo 6 te stimuleren. Schuif uw rechterhand met de handpalm naar beneden tussen de ondergrond en uw onderrug, zodat uw hand net boven de bilnaad in het midden van uw rug ligt. Leg tegelijkertijd uw linkerhand in het midden van uw buik onder de navel. Uw handen liggen tegenover elkaar. Voel de warmte en adem naar uw handen toe (buikademhaling). Laat uw handen zo 60 tellen rustig liggen.

RenMo 1

Dit punt bevindt zich bij de man bij de aanhechting van het scrotum. De partner bezorgt met een rustige massage van dit punt de man een stimulerend voorspel. Ook het vrouwenlichaam heeft uiteraard het acupunctuurpunt RenMo 1, dat echter niet op deze manier inzetbaar is. Gevoelige punten genoeg in de buurt, maar die kennen we niet als acupunctuurpunten.

Opwekkende thee en voeding
Behoefte aan een opkikkertje bij te weinig energie voor een vrijpartij? Kijk dan eens naar onderstaande recepten.

Twee glazen sterrenmixthee

Deze bekende thee bevat genoeg zoethout, mits u sterke thee zet. Neem
hiervoor één theezakje per glas en laat dat tien minuten trekken. Dek het glas af met een schoteltje zodat de warmte en de vluchtige stoffen er in blijven. Let op: deze thee is af te raden als u hoge bloeddruk heeft.

Home-made variant uit de Traditionele Chinese keuken

Hiervoor heeft u nodig een kaneelstokje, 10 zwarte peperkorrels en wat verse
peterselie. Heeft u geen hoge bloeddruk dan kunt u een zoethoutstokje toevoegen. Breng alle ingrediënten met een halve liter water aan de kook
en laat 10 minuten doorkoken. Drink hier op uw gemak twee bekers van.

Cleopatra's liefdeselixer

Vermeng in een blender een halve banaan met een part watermeloen (zonder schil en pitten), tezamen met een onrijpe papaya en een halve theelepel gemalen kruidnagel.

Recept van Don Juan

Het beproefde recept van de befaamde minnaar Don Juan bestond uit een groot
glas tomatensap met een paar fijngesneden basilicumblaadjes.

Recept van Casanova

Oesters, veel oesters…. Bevatten zink, net als kaviaar, kreeft en paling. En als
we dan toch aan tafel gaan: honing, truffels, asperges, tomaten, wild, selderij, fazant, eieren (met name van de kwartel) en uiteraard pure chocolade staan bekend als afrodisiaca.

Gezond eten

Als je iets nodig hebt voor een goed seksleven dan is het wel energie. Gezond eten is daarbij essentieel. Menig stel met jonge kinderen is zo moe en uitgeblust dat hun seksleven op een laag pitje staat. Wel belangrijk dus om voor voldoende energie te zorgen. Toch blijft het een feit dat zin in seks vaak niet zomaar komt aanwaaien. Zelf zin maken is toch het beste en heeft het meeste effect. Tijd voor elkaar maken, gezellig samen eten. En, inkoppertje, op tijd naar bed.