Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Irma - Cliënt

Irma - Cliënt

Een aantal jaar geleden ben ik bij acupunctuur terechtgekomen, dat is nu zo'n 5 tot 6 jaar terug. Niet zo lang daarvoor ben ik gescheiden van mijn partner, daardoor ben ik veel gaan sporten, gaan bootcampen. Te veel kan ik wel zeggen. Ik was nogal boos. Door het vele sporten ben ik roofbouw gaan plegen op mijn eigen lichaam. Het gevolg was dat ik door mijn rug ging. Eerst ben ik bij de chiropractor terechtgekomen, hij heeft mijn rug rechtgezet. Maar nog belangrijker; hij gaf aan dat ik moest stoppen met al dat sporten. Eerst moest ik ervoor gaan zorgen dat ik mijn energielevel op niveau ging krijgen. Een vriendin van mij zei: "Weet je wat je het beste kan doen? Naar acupunctuur gaan, dan word je gereset." Zo ben ik bij mijn acupuncturist terechtgekomen.

Geen energie

Tijdens de start van mijn behandelingen was ik nog wel aan het bootcampen. Maar van mijn acupuncturist kreeg ik ook het dringende advies te stoppen. Zij zei: "Je overvraagt je lijf, het trekt je lichaam leeg, je hebt geen energie meer. Je wordt ouder en het kan niet meer zo." Vanaf toen ben ik meteen alles om gaan gooien. Binnen 3 maanden ben ik gestopt met bootcamp en gestart met fanatiek yoga.
In het begin sleepte ik mij van afspraak naar afspraak bij mijn acupuncturist. Ik was leeg en opgebruikt. Was echt aan het wachten tot ik weer naar haar toe mocht gaan. Ik ging aan het begin ook vaker, de afspraken kwamen sneller op elkaar. Nu is dat anders. Nu is het; oeh lekker, ik mag weer. Ik denk echt dat ik nu pas door heb hoe leeg ik toen was. Ik kom er nu zo’n een keer in de 4 tot 6 weken.

Acupunctuur en kruiden

Inmiddels helpt acupunctuur mij bij meerdere klachten naast mijn energieniveau. Ik heb onder andere het Syndroom van Gilbert (leveraandoening), hooikoortsklachten en klachten voor en rondom de menopauze. Voor mijn klachten maken we gebruik van acupunctuur en kruiden(pillen). Eerst pillen ter ondersteuning van mijn energie(levels) en ik zit nu aan mijn derde soort pillen: 'Easy Journey'. Deze zijn gericht op de menopauze en ondersteunen hierin. Ook kreeg ik tips over voeding. Bijvoorbeeld over noten, haver- en sojamelk.

Terug in mijn lijf

De behandelingen hebben een megaverschil gegeven. Met name rust in het hoofd. Heeft misschien ook wel een beetje met leeftijd te maken, hoe ouder hoe rustiger. In ieder geval bij mij. Ik zit veel in mijn hoofd, heb een heftige baan en ik ben een doordouwer. Je vergeet jezelf op dat moment en je rent door. Acupunctuur helpt mij terug in mijn lijf te komen en stuurt mijn energiebanen. Niet iedereen is spiritueel aangelegd, maar ik voel de energie en rust terugstromen. Eerst had ik niets aan energie over, totdat alles begon te werken, nu heb ik weer wat over. 

De druk gaat eraf

Mijn behandelingen zijn altijd heel prettig. Mijn acupuncturist is altijd heel duidelijk. Daar houd ik van. Ik voel meteen wat veranderen in het lichaam; de druk gaat eraf. Soms zijn er punten die een soort energiescheut geven door het lijf. Die zijn dan even heftig, maar daarna merk ik direct het effect. Ook trekken sommige punten helemaal door in mijn lichaam, naar andere delen. Door deze gevoelens kom ik weer terug in mijn lijf.
Als ik erg last heb van hooikoorts zijn mijn sinussen verstopt. Als zij mij daar op prikt, opent het zich meteen, ook mijn longen openen zich dan direct. Vroeger was ik 2x per jaar een week stemloos. Sinds de acupunctuur heb ik dat helemaal niet meer. Door slijmvorming nog weleens 1 dagje. Ook gebruikte ik neusspray als de druk te hoog was. Maar dat gebruik ik nu echt stukken minder.
Qua klachten rondom de menopauze voelt het alsof ik een beetje aan het eind van de uitgang ben. Vroeger had ik hevige moodswings, die zijn er wel vanaf. De opvliegers zijn met name lastig, ik slaap dan niet meer goed. Dit heeft dan weer gevolgen voor mijn energie. Qua reguliere zorg gebruik ik voor deze klachten niets, het is zo goed te doen.

Golfbeweging

Wat ik aan andere mensen wil meegeven over acupunctuur is dat het helpt! Sowieso! Ik heb geen aandelen, maar ik ben wel fan. Ik ga nooit voor niets. Als ik daar lig, voel ik wat ze doet. Ik heb al vele mensen doorgestuurd. Zeker voor chronische klachten is het fantastisch. Voor een gebroken been moet je misschien beter ergens anders zijn.
Het is steeds kijken wat er nu speelt. Acupunctuur is eigenlijk als een golfbeweging. De ene keer helpt dit, de andere keer helpt dat. Het blijft continu in beweging. Soms ben ik een egel met veel naalden, de andere keer worden er maar een klein aantal gezet. Het zijn geen standaardbehandelingen. Het is een doorlopend proces waarbij gewerkt wordt in het moment. Wees eerlijk en blijf in overleg met je acupuncturist. Dat houdt de golfbeweging in stand en op die manier blijft het werken.

Kies een acupuncturist die bij je past. Je moet je er prettig bij voelen, dan sta je ervoor open en dan werkt het!

Behandelend acupuncturist: Katinka van Duijn