Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Sabine - Cliënt

Sabine - Cliënt

Vier jaar geleden brak ik mijn knie tijdens het skiën. Ik voelde pijn, maar dacht ‘niet zeuren, ik laat me niet kennen’, dus ben gewoon doorgegaan met skiën. Later bleek dat ik een tibia plateau fractuur had. Ofwel: mijn knie hing nog met een draadje aan elkaar.

Een combinatie van fysiotherapie en acupunctuur

Na de vakantie moest ik meteen naar het ziekenhuis voor een plan van aanpak voor herstel. Ik moest 8 weken lang totale rust nemen, me voortbewegen met krukken en rolstoel, wekelijks naar de fysiotherapie. Dat ging me allemaal niet snel genoeg, ik wilde weer aan het werk. En toen moest ik denken aan de ervaring van een kennis met enkelklachten, die uitbehandeld was. Ze moest leren leven met deze beperking en besloot een acupuncturist te proberen. Er ging een wereld voor haar open; ze kon alles weer met die enkel, had ze me verteld. De een vindt het zweverig, de ander vindt het helpend; ik dacht ‘ik ga gewoon kijken of ik er baat bij kan hebben’. In overleg met de fysiotherapeut werd er een behandelplan gemaakt met een combinatie van fysiotherapie en acupunctuur.

Steeds even resetten

Mayke vond ik via Google. Al googelend op ‘acupunctuur Nijmegen’ kwam ik op haar website en die sprak me aan. Inmiddels kom ik al bijna vier jaar bij haar, zodat ze me steeds weer even kan resetten. Naast fysio, voldoende rustmomenten proberen te pakken thuis en op tijd naar bed helpt het mij enorm om toch te kunnen functioneren in mijn drukke leven.
Ik ben helemaal lyrisch van skiën en het idee dat ik nooit meer zou kunnen skiën trek ik niet. Door Mayke word ik nu twee keer per jaar opgekalefaterd voor de skivakanties, in december en in februari. Tussendoor ga ik naar Mayke voor onderhoudsbehandelingen. In de winter 1 keer per 2 of 3 weken, in de zomer wat minder, want in een warme periode heb ik minder last van mijn spieren.
Ze behandelt me ook voor acute lumbago – dat is een scherpe pijn in mijn bekken die me belemmert bij het zitten en bewegen. Te lang in een verkeerde houding zitten en geen goede stoel kunnen dit veroorzaken. Dus eigenlijk heb ik de verkeerde baan voor al mijn klachten; met congressen in het buitenland en veel kilometers in de auto. En ook privé ben ik best wel druk. Maar dankzij de acupunctuurbehandelingen zijn mijn klachten sterk verminderd en kan ik normaal functioneren.

Volledig vertrouwen

Zonder acupunctuur had ik niet het leven kunnen leiden zoals ik dat wil en nu ook doe; het heeft mijn leven verrijkt. Er wordt vaak zweverig over gedaan over acupunctuur en het is natuurlijk geen wondermiddel. Maar ik zou zeggen: baat het niet dan schaadt het niet, probeer het gewoon.
Het is wel belangrijk dat je een klik hebt met de acupuncturist. Ik heb volledig vertrouwen in Mayke, ook als ze iets nieuws wil uitproberen. Zo gebruikt ze sinds kort electro-acupunctuur en het lijkt erop dat dat nog wat langer helpt.
Wat ik jammer vind, is dat veel mensen nogal terughoudend zijn, ook artsen, terwijl het zoveel meerwaarde kan bieden bij allerlei klachten. Dus je moet wel sterk in je schoenen staan om het te proberen. Ik kan alleen maar zeggen: wees eigenwijs en probeer het gewoon.

Behandelend acupuncturist: Mayke Payens

.