Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Acupunctuur bij een kind

Acupunctuur bij een kind

Kleine kinderen en baby’s reageren opvallend goed en snel op een acupunctuur-behandeling. Dat heeft te maken met het feit dat hun energiesysteem nog zuiver en volop in ontwikkeling is.

Acupunctuur voor broodnodige energie
Een kind heeft veel energie nodig om te groeien en om zich te kunnen ontwikkelen. Door voorkomende klachten met acupunctuur te verhelpen komt het kind weer in balans. Zo blijft er meer energie over om kind te zijn en te groeien!

In ontwikkeling
Bij jonge kinderen is het spijsverteringsstelsel nog in ontwikkeling. Baby’s kunnen daardoor veel last hebben van de spijsvertering. Ook het afweersysteem moet nog worden opgebouwd, waardoor kinderen kwetsbaar zijn voor invloeden van buitenaf. Bacteriën, virussen, rook of toxines uit de lucht en vaccinaties kunnen kinderen sneller uit evenwicht brengen. Bij sommige kinderen worden de klachten chronisch.

Balans zoeken
Baby’s zijn in de eerste drie maanden druk bezig een dag- en nachtritme te ontwikkelen. Het is normaal dat zij ’s nachts (een paar keer) wakker worden.
Hoewel het ook voor wat oudere baby’s en jonge kinderen volkomen normaal is om één of meerdere keren per nacht kort wakker te worden, kan het natuurlijk ook voorkomen dat een kind angstig is, of moeite met inslapen heeft. Een acupuncturist kan in de meeste gevallen hulp bieden en advies geven.

Klachten
Bij de volgende klachten bij kinderen kan een acupunctuurbehandeling verlichting of genezing bieden:

- verkoudheid                   - eczeem                      
- oorontsteking                 - allergieklachten
- hoesten                         - diarree
- astma                            - obstipatie

Maar ook bij klachten die meer met het gedrag van je kind te maken hebben, kan een acupunctuurbehandeling helpen. Deze klachten kunnen ontstaan als gevolg van een heftige gebeurtenis, maar ook een fysieke oorzaak hebben. Denk aan:

- bedplassen                     - angsten
- slecht slapen                   - gebrek aan zelfvertrouwen
- slecht eten                      - druk, nerveus gedrag
- verhoogde gevoeligheid   - concentratiestoornissen

Acupunctuur bij een kind: echt niet eng!
De acupuncturist werkt bij kinderen met extra dunne naaldjes en kan ook kruiden en moxa inzetten. Met moxa worden acupunctuurpunten gestimuleerd met warmte. Een kind kan verder behandeld worden met speciale massagetechnieken zoals Tuina en acupressuur. Tenslotte geeft de acupuncturist adviezen en tips mee over voeding en leefregels. Vaak is er al snel effect merkbaar!

Meer weten? Neem contact op met een NVA-acupuncturist!