Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Aspirant lidmaatschap

Het aspirant lidmaatschap is bedoeld voor mensen die studeren aan een van de door de NVA erkende acupunctuuropleidingen. Het kan zijn dat men al voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld aan de vooropleiding of dat de westers medische basisopleiding (MBK) nog gevolgd moet worden.

Na het succesvol afronden van de acupunctuurstudie en/of de westers medische opleiding wordt op jouw verzoek het aspirant lidmaatschap overgeschreven naar het praktiserend lidmaatschap. Ook kan het aspirant lidmaatschap tijdelijk worden overgeschreven naar het buitengewoon lidmaatschap indien er door omstandigheden nog geen praktijk wordt gestart.

Waarom al lid worden terwijl je nog studeert?
De aanmeldingsprocedure voor het NVA-lidmaatschap kan enkele maanden in beslag nemen. Ben je al aspirant lid, dan kan het aspirant lidmaatschap na het behalen van jouw diploma binnen een maand omgezet zijn naar het praktiserend lidmaatschap. Jouw behandelingen komen dan direct in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars.

Tegelijkertijd kun je een collectieve beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, zodat je vanaf de eerste dag van het praktiserend lidmaatschap veilig aan het werk kunt. Laat de diploma-uitreiking nog even op zich wachten, dan stuur je het bewijs van slagen in, dat je van de opleiding ontvangt.

Ander voordeel: tijdens je studie raak je al ge├»nformeerd over praktische zaken doordat je alle ledeninformatie ontvangt.

Als aspirant lid heb je recht op het volgende:

  • het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering, maar je hebt geen stemrecht
  • het verenigingsblad Huang Ti. Dit ontvang je vier keer per jaar
  • de Startersgids, voor het (her-)opstarten van de praktijk
  • het beroepsprofiel NVA-acupuncturisten
  • toegang tot het ledengedeelte van de NVA-website

Onder 'Toelatingsvoorwaarden' kun je stap voor stap ontdekken of je voldoet aan de voorwaarden.