Aspirant lidmaatschap

Het aspirant lidmaatschap is bedoeld voor mensen die studeren aan een van de door de NVA erkende acupunctuuropleidingen. Het kan zijn dat men al voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld aan de vooropleiding of dat de westers medische basisopleiding (MBK) nog gevolgd moet worden. Zie lid worden in maximaal 5 stappen.

Na het succesvol afronden van de acupunctuurstudie wordt het aspirant lidmaatschap overgeschreven naar het praktiserend lidmaatschap, indien de vooropleiding voldoende is. Zo niet dan dient eerst het MBK-diploma gehaald te worden. Eventuele bijscholingen kunnen gevolgd worden tijdens het aspirant lidmaatschap of na overschrijving.

De eis van het inleveren van een bewijs van 200 gelopen stage-uren is vervallen tot 1 juni 2020. Het aantal uren stage dat in het curriculum van de acupunctuuropleiding wordt gevolgd voldoet.

Als aspirant lid hebt u recht op het volgende:

 • u ontvangt vier keer per jaar het verenigingsblad Huang Ti.
 • u ontvangt de Startersgids.
 • u ontvangt het beroepsprofiel NVA-acupuncturisten.
 • u krijgt een toegangscode voor het ledengedeelte van de NVA-website.

Als u bent afgestudeerd maar nog geen praktijk start, wordt uw lidmaatschap overgeschreven naar het buitengewoon lidmaatschap.

Blog

 • Adobestock_75634003

  Ademhalen om te ontstressen

  Enige tijd terug waren op Nu.nl tips te lezen hoe je met gemak honderd jaar kunt worden. Samenvattend komt het erop neer dat het belangrijk is om de balans tussen stress en ontspanning te bewaren. Maar hoe doe je dat? Diep en langzaam ademhalen blijkt te helpen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • 2014-08-08_zomer_deel_3

  Ik ga op reis en neem mee … de TCG (3)

  Wilt u weten wat u kunt doen met acupressuur? Of hoe heilzaam voeding kan zijn? In deze serie geeft Sandra Mars tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde waarmee u alledaagse kleine klachten kunt verlichten.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog