Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Verplichte nascholing bij toelating

Voordat je lid kunt worden van de NVA dien je te kunnen aantonen dat je voldoende nascholing hebt gevolgd om vanaf het behalen van het vereiste diploma van vooropleiding of vakopleiding de betreffende kennis op peil te houden.

Je wilt praktiserend of buitengewoon lid worden

  • Je dient voor elk jaar dat je langer dan 1 jaar afgestudeerd acupuncturist bent 2 door de NVA goedgekeurde vakinhoudelijke nascholingsdagen te overleggen met een maximum van 6 dagen. 
  • Ben je in het bezit van een (para)medische diploma dat voldoet voor directe toelating: gerekend vanaf de datum toelating dien je 1 WM dag voor elk verlopen jaar gevolgd te hebben, met een maximum van 3 dagen.
  • Ben je in het bezit van een MBK-diploma van minimaal 40+ ECTS en is het diploma ouder dan 5 jaar dan dien je, gerekend vanaf 5 jaar na de diplomadatum, 1 WM dag voor elk verlopen jaar gevolgd te hebben, met een maximum van 3 dagen.

Je wilt aspirant lid worden en studeert nog voor je Acupunctuurdiploma
en je bent al in het bezit van een diploma Westers Medische (WM) vooropleiding:

  • dat voldoet voor directe toelating: gerekend vanaf de datum toelating dien je 1 WM dag voor elk verlopen jaar gevolgd te hebben, met een maximum van 3 dagen.
  • in de vorm van een CPION-erkend MBK-diploma van 40+ ECTS: is het diploma ouder dan 5 jaar dan dien je, gerekend vanaf 5 jaar na de diplomadatum, 1 WM dag voor elk verlopen jaar gevolgd te hebben, met een maximum van 3 dagen.

Je wilt aspirant lid worden, studeert nog voor je Westers Medisch diploma en je bent al in het bezit van een acupunctuurdiploma:

  • Je dient voor elk jaar dat je langer dan 1 jaar het acupunctuurdiploma bezit, 
    2 door de NVA goedgekeurde vakinhoudelijke nascholingsdagen te kunnen overleggen.