Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Weerstand

TCG, ter ondersteuning bij kanker en versterking van het immuunsysteem

De Traditionele Chinese Geneeskunde kan worden ingezet om je immuun-systeem te versterken maar ook om bijwerkingen van de behandelingen van kanker te verzachten.

Vroeger was je gewoon verkouden...

Hou je weerstand op peil, zodat je virussen en bacteriën beter het hoofd kunt bieden. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) helpt je daarmee.

Mediacampagne Lucht en Longen

De NVA doet opnieuw mee aan de landelijke campagne Lucht & Longen, die vandaag verschijnt in de Telegraaf-bijlage Mijn Lichaam.

Bericht voor pubers: verhoog je weerstand met acupunctuur!

Met een lage weerstand loop je meer risico om ziek te worden van de meningokokken-bacterie. Acupunctuur, kruidengeneeskunde, voeding- en leefstijladviezen kunnen je weerstand verhogen.

Astma bij kinderen door uitlaatgassen

Bij één op de vijf kinderen met astma in Nederland is de ziekte gerelateerd aan luchtvervuiling. Naast het bekende puffertje kan acupunctuur helpen het dagelijks leven een stuk aangenamer te maken.

Voeding

Met de juiste voeding kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de ondersteuning van jouw weerstand, niet in de laatste plaats omdat die weerstand zijn basis vindt in een gezonde darmflora. Wat kun je eten om je afweer te ondersteunen? En wat beter niet?

Opmaatje naar de herfst

Herfst. De tijd om ons eten aan te passen van licht en lekker fris naar verwarmend en wat meer voedend. Daarmee geef je je weerstand een boost.

Weerstand opbouwen en behouden

Het immuunsysteem is het meest complexe systeem in ons lichaam en speelt een cruciale rol in het voorkomen van ziekte. Acupunctuur kan helpen.

Zorg voor uw gezondheid, op maat

Met de winter op komst kan acupunctuur u helpen uw afweer op peil te houden. Beperk de kans op een verkoudheid, een griepje of COVID-19.

Weerstand en Welzijn

Jutta Koehler, docente en schrijfster over voeding en de Traditionele Chinese Geneeskunde, schreef een blog over wat je zelf kunt doen voor je weerstand en je welzijn.

Leefstijl

Niet alleen voeding is belangrijk voor ons immuunsysteem, ook de manier waarop we leven. Waar moet je dan aan denken en waar kun je op letten?

Reuma en acupunctuur

We hebben 5 redenen op een rijtje gezet waarom acupunctuur helpt bij reuma.

Normaal of vernieuwd normaal?

Als er iets is dat de pandemie ons geleerd heeft, is het dat een gezonde leefstijl helpt om weerbaar te zijn. Leefstijl als medicijn!

Door de hond of door de kat gebeten

De één heeft Covid, de ander griep en de rest worstelt met een hoest die niet wil wijken. Tips vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde helpen je er weer bovenop.

De griep de baas

De Traditionele Chinese Geneeskunde kan je helpen om virussen te weerstaan, maar ook om eerder van de griep af te komen, als die je toch te pakken heeft.

Leefstijl tegen COVID-19

Leefstijl als medicijn! Het is fijn te weten hoe je je zelf sterker kunt maken, zodat je eigen afweer jou beter beschermt tegen het coronavirus. 

Hoe verhoog ik mijn weerstand

De Traditionele Chinese Geneeskunde is van huis uit een preventieve geneeskunde. Wat kun je zelf dagelijks doen om gezond te blijven?

Detoxen op zijn Chinees

De Traditionele Chinese Geneeskunde biedt eenvoudige en makkelijk toepasbare tips waarmee je thuis verantwoord kunt ontgiften zodat je je weer fit en energiek voelt.

Opkikkers voor je immuunsysteem

een aantal algemene tips waarmee jij je immuunsysteem optimaal kunt ondersteunen en versterken. Tips over voeding, levensstijl en acupressuur.

Acupressuur

Er is nóg een manier om je weerstand te ondersteunen en dat is met acupressuur: het enkele minuten zacht en met aandacht masseren van acupunctuurpunten.