Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Betsy - Cliënt

Betsy - Cliënt

'Mijn naam is Betsy de Leeuw, ik ben 76 jaar en sinds mijn 14e heb ik chronische hoofdpijn. Ik heb toen een hersenschudding opgelopen na een uitstapje met school. We waren naar het Rijksmuseum geweest in Amsterdam en op de terugweg heb ik in de trein mijn hoofd heel hard tegen een klapstoeltje gestoten.

Sindsdien had ik iedere dag pijn linksboven in mijn hoofd. Een drukkende en soms bonkende pijn. Spanning en stress verergerden de chronisch aanwezige pijn. Maar ook bij leuke dingen die ik deed, werd de hoofdpijn erger, bijvoorbeeld de nacht na een leuk uitje of na het werken in mijn groentetuin werd ik ’s nachts wakker met een stevige hoofdpijn. Hierdoor was ik de dag erna suf en moest ik me extra rustig houden.

Alleen als ik helemaal niets deed, echt niets, alleen maar zitten op de bank en een beetje rondkijken was de pijn minimaal aanwezig. Als de hoofdpijn erg aanwezig was en ik nam koffie, dan werd ik daar erg misselijk van. De hoofdpijn zelf bleef precies hetzelfde. Gelukkig heb ik door de hoofdpijn nooit hoeven verzuimen van mijn werk als telefoniste en datatypiste, maar het werken was er wel veel minder prettig door. Wel had ik ook zo’n 6x per jaar migraine, waardoor ik me wel ziek moest melden. Van migraine kreeg ik veel minder last toen ik op mijn 65e stopte met werken. De hoofdpijn bleef echter onveranderd aanwezig.'

Bijna geen hoofdpijn meer

Op advies van anderen ben ik op mijn suikergebruik gaan letten. Ik zorgde zelf al voor regelmaat en dronk ruim voldoende water, omdat ik regelmatig blaasontsteking had. Maar dit alles gaf geen verandering van de hoofdpijnklachten. Vroeger ben ik wel eens met de hoofdpijnklachten bij de huisarts geweest. Deze gaf me ook de nodige adviezen en we hebben met Tramadol geprobeerd de hoofdpijn te verminderen, maar daar werd ik heel beroerd en suf van. Er is nog een scan van mijn hoofd gemaakt, daar was niets op te zien. Toen heb ik in overleg met de huisarts alleen nog maar paracetamol gebruikt en probeerde er op die manier mee te leven.

Tot mijn dochter in juli bij me kwam en vertelde dat de acupuncturist waar zij kwam voor haar menopauzeklachten, ook mensen behandelde met chronische hoofpijn. Mijn eerste behandeling kreeg ik 7 augustus 2023. Ik kreeg steeds naaldjes in mijn benen en één arm. In de andere arm mag niet geprikt worden in verband met een borstamputatie aan één kant, 32 jaar geleden. Verder kreeg ik een massage van hoofd, schouder, rug en benen. De billen werden telkens “losgeschud”, heel prettig en ontspannend. Sindsdien heb ik bijna geen hoofdpijn meer. Ik heb nu zo’n 2x keer week even hoofdpijn, maar deze zakt ook weer snel. Een enorme verbetering met daarvoor.

Onder controle

Op dit moment ben ik 4 weken niet behandeld, omdat de acupuncturist op vakantie is. Ik voel dat mijn hoofd weer ‘rommelig’ wordt, er weer veel door mijn hoofd spookt en de schouders en het lijf meer gespannen worden. Waarschijnlijk blijf ik 1x per maand bij de acupuncturist onder behandeling om de balans in het lichaam regelmatig te controleren en bij te sturen. Op deze manier kunnen we de hoofdpijn onder controle houden, daar zou ik erg blij mee zijn.

Ik zou iedereen aanraden met hoofdpijn naar de acupuncturist te gaan. De naaldjes zijn zo dun en klein. Het prikken doet echt niet zeer. Ook ik vond het de eerste keer erg spannend. Maar nu heb ik al veel mensen uit mijn omgeving een visitekaartje van Christa gegeven. Zij is de acupuncturist die mij behandelt.

Behandelend acupuncturist: Christa