Pompoensoep

Geplaatst in: Week van de Acupunctuur 01-11-2019
Dag 4
- donderdag 7 november


Milt
Element: Aarde - Kleur: Geel - Seizoen: Nazomer - Smaak: Zoet 

De Milt houdt van zoet maar dan wel van gezonde zoete dingen. Pompoen is zoet van smaak. In de nazomer zie hem overal in de winkel liggen. De zoete aardappel voegt nog wat extra van het element Aarde toe. De gember en de knoflook maken hem wat scherper van smaak. Heerlijk!

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 pompoen, in grove stukken (aarde)
  • 2 winterpenen, in grove stukken (aarde)
  • 3 sjalotjes, in stukjes (metaal)
  • 1 appel, in stukjes (hout)
  • 1 sinaasappel, geperst (hout)
  • 1 el. gemberpoeder (metaal)
  • 2 tenen knoflook (metaal)
  • 2 groentebouillonblokjes (water)
  • olie

Extra toe te voegen naar keuze:

  • paprikapoeder (vuur)
  • kurkumapoeder (vuur)
  • koriander, vers of gedroogd (metaal)
  • kardemomzaad, fijngemalen (hout)
  • 1 á 2 zoete aardappelen (aarde)

Bereiding
Maak een bouillon met water en de bouillonblokjes. Fruit de sjalotjes, de knoflook en het gemberpoeder een paar minuten in de olie. Voeg vervolgens de pompoen en de winterpeen toe en roerbak dit 5 minuten. Voeg de bouillon, de appel en het sinaasappelsap toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken in een gesloten pan. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met wat zout en de extra toe te voegen kruiden. Naar voorkeur kun je stukjes gerookte zalm of gerookte kipfilet toevoegen. Liever geen vlees? Wat verkruimelde ricotta erbij is ook heerlijk.