Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Wat doet bewerkt voedsel met jouw lichaam?

Wat doet bewerkt voedsel met jouw lichaam?

21/06/2019 

Er is iets met industrieel bewerkt voedsel, waardoor we er steeds meer
van willen. Dat is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek door het
Nationaal Diabetes Instituut in de Verenigde Staten.

Ultra bewerkt voedsel
Proefpersonen met een dieet dat uit zogenoemd ultra bewerkt voedsel bestond, zoals frisdrank, voorverpakte snacks, vissticks en diepvriesmaaltijden, aten wel 500 kilocalorie├źn per dag meer dan de proefpersonen die alleen onbewerkt
voedsel aten. Experts vermoeden al jaren dat de toename van bewerkt
voedsel in ons dieet een belangrijke oorzaak is van de obesitasepidemie.

Je gaat er meer van eten
Het effect van ultra bewerkt voedsel is dat je het lekker vindt en het makkelijk verteert. Vaak is het langer houdbaar en geeft het een hormonale respons. Uit het
onderzoek blijkt ook dat je er meer van nodig hebt om je verzadigd te voelen. Je gaat er dus meer van eten.

Energie van voedselsoorten en bereidingswijze
De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gaat er vanuit dat inzicht in de energie van voedselsoorten en de manier waarop je het voedsel maakt, bijdraagt aan een gezond voedingspatroon. Ingewikkeld? Zeker niet! Een voorbeeld: een komkommer heeft een verkoelend effect op je lichaam, omdat er veel vocht in zit. Als je diezelfde komkommer in reepjes snijdt en roerbakt, verdampt veel van het komkommervocht. En verandert het effect van de komkommer op je lichaam. Het verkoelende effect is weg, het is nu licht verwarmend geworden.

Effect van voeding op je lijf
Het effect dat voeding op ons lichaam heeft, bepaalt voor een groot deel onze fitheid. Verschillende bereidingswijzen van voeding hebben dus een ander effect op je lichaam, ook al is het hetzelfde voedingsmiddel. Daarom is het logisch dat bewerkte voedingsmiddelen, met meer conserveringsmiddelen, meer suiker of zout, een andere reactie van ons lichaam uitlokt.

Welke voeding past bij jou?
Wil je weten wat het effect van voeding is op jouw lichaam? Neem contact op met een goed opgeleide NVA-acupuncturist. Die kijkt naar je energiehuishouding en kan je vertellen welke voeding een positief of negatief effect heeft op jouw gezondheid. Met een voedingspatroon dat bij je past en goed bereide voeding, voorkom je veel kwalen en verbeter je jouw energie en vitaliteit.

Bron 17 mei 2019: artikel NOS