Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Voeding

Vuur in balans

Het Hart wordt ook wel de koning(in) van alle emoties genoemd. Hoe breng je de energie van Hart en het Vuur-element weer in balans?

Hoe verhoog ik mijn weerstand

De Traditionele Chinese Geneeskunde is van huis uit een preventieve geneeskunde. Wat kun je zelf dagelijks doen om gezond te blijven?

Ooracupunctuur en voeding bij ADHD

Ongeveer vier tot zes procent van de kinderen in Nederland heeft ADHD. Ooracupunctuur en voeding kan de rust bevorderen.

Detoxen op zijn Chinees

De Traditionele Chinese Geneeskunde biedt eenvoudige en makkelijk toepasbare tips waarmee je thuis verantwoord kunt ontgiften zodat je je weer fit en energiek voelt.

Als je je huid voelt

Huidproblemen hebben vaak een complexe achtergrond. Daarom kan acupunctuur veel betekenen voor mensen met een huidprobleem, omdat de behandeling op jou persoonlijk is afgestemd.

Met oerkracht de bevalling in

Je kunt een aantal dingen doen om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken. Voeding, acupressuur en hulp van een acupuncturist.

Zwarte sesamballetjes

De nier wordt gezien als de basis van alle processen in je lichaam. Als je jezelf lichamelijk en/of geestelijk langdurig uitput, verzwak je deze basisenergie. Je nieren voeden is dan ook van essentieel belang.

Pompoensoep

De milt houdt van zoet maar dan wel van gezonde zoete dingen. De zoete aardappel voegt nog wat extra van het element aarde toe. Heerlijk!

Bericht voor pubers: verhoog je weerstand met acupunctuur!

Met een lage weerstand loop je meer risico om ziek te worden van de meningokokken-bacterie. Acupunctuur, kruidengeneeskunde, voeding- en leefstijladviezen kunnen je weerstand verhogen.

Wereldvoedseldag en boerenprotest

Op Wereldvoedseldag gingen boeren de weg op uit protest tegen de stikstofnorm. Een eerlijke prijs, kwaliteit van voeding, eten van het seizoen, vitaliteit en gezondheid, alles hangt met elkaar samen.

Voedingsles voor medisch studenten

Pas afgestudeerde artsen vinden dat ze te weinig geleerd hebben over voeding. Tijdens een acupunctuurstudie komt ook voedingsleer aan bod met lessen over de Vijf elementen.

Opmaatje naar de herfst

Herfst. De tijd om ons eten aan te passen van licht en lekker fris naar verwarmend en wat meer voedend. Daarmee geef je je weerstand een boost.

Metaal in balans

Als het element Metaal in balans is en je Long-energie goed stroomt, ben je je bewust van jezelf en van je rol in de buitenwereld.

Weerstand en Welzijn

Jutta Koehler, docente en schrijfster over voeding en de Traditionele Chinese Geneeskunde, schreef een blog over wat je zelf kunt doen voor je weerstand en je welzijn.

Voeding volgens de Vijf Elementen

Elk orgaan is gerelateerd aan een van de vijf elementen volgens de Chinese Geneeskunde. Bij elk element hoort een bepaalde smaak.

Stress en burn out

De manier waarop stress en burn out ontstaan is bij iedereen anders en de klachten zijn divers. De acupuncturist stemt de behandeling af op jouw klachten, leefstijl en gewoonten.

Weekendhoofdpijn

Hoofdpijn als je mag ontspannen. Gelukkig heeft de Traditionele Chinese Geneeskunde voor dit vervelende verschijnsel goede oplossingen.

Wat doet bewerkt voedsel met jouw lichaam?

Het effect van voeding op ons lichaam, bepaalt voor een groot deel onze fitheid. Het effect van voeding op jouw lichaam? Bezoek een NVA-acupuncturist.

De griep de baas

De Traditionele Chinese Geneeskunde kan je helpen om virussen te weerstaan, maar ook om eerder van de griep af te komen, als die je toch te pakken heeft.

Hout in balans

De kwaliteit van ons dagelijkse leven wordt voor een groot deel bepaald door onze Lever-energie. Hoe breng je de Lever-energie weer in balans?

Leefstijl tegen COVID-19

Leefstijl als medicijn! Het is fijn te weten hoe je je zelf sterker kunt maken, zodat je eigen afweer jou beter beschermt tegen het coronavirus. 

Voeding voor Chinees detoxen

Voedingsmiddelen die je het beste kunt gebruiken voor een opbouwende detoxkuur.

Opkikkers voor je immuunsysteem

een aantal algemene tips waarmee jij je immuunsysteem optimaal kunt ondersteunen en versterken. Tips over voeding, levensstijl en acupressuur.

Hutspot met jus

De ui is scherp van smaak, zeker rauw. Ui hoort daarom bij het element Metaal. Hutspot is echt een gerecht dat past bij een stormachtige herfstdag.

Stoofpotje à la Tante Marie

Dit gerecht is heerlijk met stokbrood en een frisse salade, ideaal voor een zwoele zomeravond buiten. De kruiden, de saus en de kleur rood vertegenwoordigen het element Vuur.

Courgettesoep met (of zonder) zalm

Als hout uit balans is, kun je veel stress ervaren. Door de groene kleur, de peterselie en de crème fraîche hoort deze courgettesoep bij het element hout.

Burn-out bij studenten

Steeds meer studenten kampen met burn-out verschijnselen.Gelukkig biedt de Traditionele Chinese Geneeskunde eenvoudige tips die je zelf kunt toepassen om je weer beter te voelen.

Monique 56 jaar

Voor mij hoort acupunctuur bij het onderhouden van mijn gezondheid. Het heeft me geholpen mijn lichaam beter in balans te krijgen. En vooral: ik heb minder pijn.

Voeding

Met de juiste voeding kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de ondersteuning van jouw weerstand, niet in de laatste plaats omdat die weerstand zijn basis vindt in een gezonde darmflora. Wat kun je eten om je afweer te ondersteunen? En wat beter niet?

Ella 75 jaar

Juist ook voor oudere mensen is acupunctuur heel fijn. Je wordt er zoveel vitaler van. Je organen gaan beter functioneren en je levensenergie gaat weer stromen.

Vitaal met de Vijf Elementen

De Vijf Elementen kunnen helpen je vitaler, energieker en emotioneel meer in balans te voelen. Zijn je klachten ernstig of zorgelijk, zoek dan professionele hulp bij een acupuncturist, arts of therapeut.

Als je niet kan slapen

Woelen, piekeren, naar het plafond staren en de uren aftellen…herkenbaar? Zonde! Slapeloosheid is bijna altijd goed te behandelen.

Acupressuur bij ontwenningsverschijnselen

Met acupressuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door bijvoorbeeld het stoppen met roken of suiker.

Aarde in balans

Gevoed worden en genieten. Het zijn twee begrippen die bij het element Aarde horen. Dit element is verbonden met de Maag en onze spijsvertering.

Misverstand: verboden stoffen in kruiden?

Misverstand: Er zitten toch verboden stoffen in Chinese kruiden? Nee, kruiden die hier voorgeschreven worden voldoen aan strenge Europese veiligheidseisen.

Maagvuur, brandend maagzuur

Yin voedingsmiddelen blussen het maagzuur. Om te zorgen dat je maag minder snel van slag raakt, kun je acupunctuurpunten masseren.

Wat doet bewerkt voedsel met jouw lichaam?

Er is iets met industrieel bewerkt voedsel, waardoor we er steeds meer van willen. Dat is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek door het Nationaal Diabetes Instituut in de Verenigde Staten.