Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Kim - Acupuncturist

Kim - Acupuncturist

Hoe zorg jij voor jezelf?
Als moeder, acupuncturist en ondernemer heb ik best wat taakjes op mijn bord liggen. Daarom vind ik het belangrijk om elke dag een moment voor mezelf te hebben. Ik begin daarom mijn dag altijd met een meditatie, yoga of positieve affirmaties om zo mijn dag vanuit rust te beginnen. Ook geeft dit moment mij de mogelijkheid om even te kijken hoe het met mij gaat. Ik leer hierdoor veel over mijzelf en daardoor ook over anderen. Als ik veel afspraken heb staan op een dag of ik merk dat ik onrustig ben,
dan probeer ik de onrust te doorbreken door een paar minuutjes op mijn ademhaling te letten en stil te staan bij het feit dat alles gedaan kan worden ook als ik het stap voor stap doe. 's Avonds op de bank is altijd mijn moment om me te verdiepen in het bestuderen van ons mentale welzijn. Immers, energie gaat daar waar je gedachten gaan. Energie is een van de hoofdrolspelers in de acupunctuur en hoe bijzonder is het dat energie verandert door gevoelens en gedachten. Hoe kan je dit gebruiken om inzicht en vooral verbetering in je klachten te krijgen? Mega interessant! En tot slot ga ik altijd heerlijk op tijd naar bed.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Door goed voor mezelf te zorgen kan ik er ook volledig voor mijn klanten zijn. Ik probeer zoveel mogelijk de adviezen die ik anderen geef ook zelf toe te passen, ‘practice what you preach’. Daarnaast vind ik het niet alleen leuk om kennis te vergaren, maar ook vooral leuk om dit te delen en hiermee anderen inzichten te geven die hen ook kunnen helpen.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
De mooiste ervaringen vind ik die waarbij je niet alleen een fysieke maar ook een mentale blokkade in beweging hebt kunnen zetten. Dit uit zich in de omgeving van een cliënt. Een van mijn cliënten,  een dame van 38 jaar, had vage klachten waar de huisarts geen antwoord voor kon vinden. Ze was futloos, had regelmatig last van buikpijn en wisselende pijn in haar bovenrug, nek en schouder. Na een aantal behandelingen en gesprekken had ze meer energie en minder pijn en zag ze wanneer en hoe ze zichzelf wegcijferde ten behoeve van een ander. Met deze inzichten kon ze uiteindelijk zo in haar kracht komen dat ze besloten had haar baan op te zeggen en voor zichzelf te beginnen. Ze merkte bovendien dat de relatie met haar partner en kinderen veel beter was geworden en dat ze minder last had van meningen en oordelen van anderen om zich heen. Dat gaf haar de ruimte om zichzelf te zijn.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Ik verwonder mij nog altijd over de werking van acupunctuur en over de snelheid waarmee het soms zijn werk doet. In gevallen van pijnklachten kan het vaak heel duidelijk direct een verlichting geven, al bij het zetten van de eerste naalden. Dit zijn natuurlijk dé behandelingen die we allemaal willen, met een direct resultaat. Maar de meeste verwondering zit hem vooral in de oneindige kracht en de werking van ons lichaam, geest en ziel. Ons gehele 'zijn', waar nog lang niet alles bekend over is en wat ook alleen zo duidelijk kan worden als dat jij bereid bent om te kijken.

Kim van Male
Een van de vijf winnaars
van een fotoshoot

Meer weten over de praktijk
van Kim?