Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Ada Steenwinkel

Waarom heb jij voor het vak acupuncturist gekozen? Wat of wie heeft je geïnspireerd?

Mijn beroep medisch analiste gaf mij geen voldoening meer; een mens is meer dan vlees en bloed. In mijn zoektocht naar energetische geneeskunde kwam ik het boek Handboek Energetische Geneeskunde van Richard Gerber tegen. Dit is voor mij de inspiratiebron geweest om acupunctuur te gaan studeren.

Ada Steenwinkel

NVA lid vanaf november 2009

Interview: mei 2014

Ada Steenwinkel

Wat is je mooiste ervaring met een patiënt?

Een mooie ervaring had ik met een jonge vrouw die door een traumatisch ongeluk een partiële dwarslaesie opliep en daardoor grotendeels in een rolstoel zat. Haar na intensieve acupunctuurbehandelingen naar het altaar te zien lopen in de kerk toen ze ging trouwen, was heel bijzonder.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?

Dat je niet in acupunctuur hoeft te geloven om te ervaren dat het werkt. Het werkt! Soms komt er iemand in mijn praktijk die is gestuurd door zijn of haar partner en zelf sceptisch is ten aanzien van de behandeling. Als de behandeling dan aanslaat en de patiënt tevreden is en tegelijkertijd verbaasd dat het werkt, dan heb ik weer zo’n yes-gevoel.

Is er iets in jouw praktijk wat voor jou de essentie van de Traditionele Chinese Geneeskunde in zich draagt?

Dat is voor mij niet een ding maar het concept Qi (levensenergie), het wezen van de Chinese geneeskunde. Qi is essentieel voor het Chinese medische denken. Men kan zeggen dat alles in het universum bestaat uit en bepaald wordt door Qi. Je kunt Qi beheersen en beïnvloeden door meditatie, Tai Chi, voeding en Chinese kruiden maar de meest rechtstreekse manier is acupunctuur.

Ada Steenwinkel

Ada Steenwinkel
www.acupunctuur-ada.nl