Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Conny Coppen

Waarom heb jij voor het vak acupuncturist gekozen? Wat of wie heeft je geïnspireerd?

In 1983 koos ik na de opleiding natuurgenees kunde voor acupunctuur als
vervolgopleiding. Het tilde mij uit boven de beperkte visie van een fysiek georiënteerde geneeskunde en bood ruimte aan wat mij zo fascineerde: het mystieke en wonderlijke van het leven. Wat mij vooral boeide was hoe lichaam, ziel en geest op elkaar inwerken en hoe ons innerlijk helend vermogen vrijgemaakt kan worden. De acupunctuur gaf mij een bedding waaraan ik me kon laven. Dertig jaar later ging ik Healing Tao oefeningen doen en kwam het ene inzicht na het andere. Ik ging steeds meer verbanden zien en de acupunctuur steeds beter begrijpen. Ik begon te schrijven en dat resulteerde in het boek De Tao van gezondheid,een natuurlijke weg van groei en evenwicht’.

Conny Coppen

NVA lid vanaf januari 2013

Interview: mei 2014

Conny Coppen

Wat is je mooiste ervaring met een patiënt?

Te zien hoe mensen hun eigen potentieel ontdekken en weer gaan stromen in alle opzichten. En het helen van pijn.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?

Het prachtige potentieel dat in ieder mens verscholen ligt. Het leven als een hologram. Ik vind het prachtig hoe de processen in de natuur zich spiegelen in ons leven en hoe alles altijd maar weer groeit en evolueert, als gevolg van het bestaan van die twee polen yin en yang en hun dynamische dans van het leven.

Is er iets in jouw praktijk dat voor jou de essentie van de Traditionele Chinese Geneeskunde in zich draagt?

Niet zozeer in mijn praktijk. Ik vind het meer in de natuur. De natuur in ieder mens en de natuur om mij heen waaraan ik het leven en haar wetmatigheden kan aflezen en waarover ik mij dagelijks zowel verwonder als verheug.

Conny Coppen

Uit die Bron is ook mijn schrijven voortgekomen.


Conny Coppen www.connycoppen.nl