Hooikoorts in de winter

06/01/2023 geplaatst in Actualiteit

Dit blog heb je misschien eerder gelezen, maar zo niet: acupunctuur helpt tegen hooikoorts! Ook preventief, dus lees even verder als jij pas later in het jaar hooikoorts krijgt. Op dit moment bloeien de hazelaars en elzen met mooie gele katjes. Het stuifmeel komt in de lucht en mensen die daar gevoelig voor zijn kunnen op droge en winderige dagen hooikoortsklachten krijgen.

Wie last heeft van hooikoorts kampt met tranende ogen, niesbuien en opgezette oogleden. Zelfs een grieperig gevoel komt voor en je wordt er doodmoe van. Ieder heeft daar zijn eigen aanpak bij, van medicatie tot vaseline in de neus of binnen blijven. Bij Pollennieuws vind je allerlei tips en wanneer welke pollen vliegen.

We helpen jou graag met tips om zelf je hooikoortsklachten te lijf te gaan.
Ten eerste de acupressuurinstructies via het blokje onderaan deze pagina. Kun je zelf doen of een huisgenoot uitnodigen om je een 'behandeling' te geven! Onder TCG voor alledag staan nog meer acupressuur ideeën, want tja, voor wat hoort wat.

Dan wat huis-tuin-en-keuken-tips tegen het pollengeweld:

  • smeer wat Crème Bioforce van dr. Vogel in je neus
  • was je haar voordat je naar bed gaat
  • verschoon dagelijks het sloop van je kussen
  • draag buiten een (zonne)bril
  • wrijf niet in je ogen

Naar de acupuncturist!
Er is echter nog een andere oplossing: naar de acupuncturist! Acupunctuur kan snel verlichting van de klachten geven. Wie in een andere periode hooikoorts-klachten krijgt, kan zich preventief laten behandelen. Een paar maanden voor ‘jouw tijd’ is het meest effectief. Maar ook als je er midden in zit: maak een afspraak!