Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Saskia

Saskia

Hoe zorg jij voor jezelf?
Anderen helpen geeft mij energie, maar daarbij zet ik mezelf wel eens op de tweede of zelfs laatste plaats. Dat besef dringt beter door, mede door het werken als acupuncturist. Energie vertelt vele verhalen, ook bij jezelf. Daarnaar luisteren is een must. Ik leer steeds beter "nee" zeggen en dus bij mezelf te blijven. Als ik mezelf verlies, kan ik anderen minder goed helpen.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Door daar eerlijk over te zijn, dat het niet altijd meevalt om voor jezelf op te komen in een steeds veeleisender wereld. Dat schept wederzijds begrip en een basis van vertrouwen. "Soms lijken we net mensen....."

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Dat het regelmatig gebeurt dat een cliënt met één behandeling bijna volledig van zijn of haar klachten af is. En dan vooral bij de "onbegrepen" klachten in het reguliere circuit. Maar ook bij allergieën en overgang. Dat moment van vreugde delen is onbetaalbaar.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Ik verwonder me nog dagelijks over de kracht van acupunctuur en dat maakt me nog steeds blij. Wat een mooi vak, om met iets kleins zoveel te kunnen betekenen.

Saskia van der Schans-Toussaint - Acupuncturist
Meer weten over de praktijk van Saskia?