Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Suzanne

Suzanne

Hoe zorg jij voor jezelf?
Ik zorg voor mezelf door een goede balans te creëren tussen werk en privé. Sinds begin 2019 had ik een praktijk aan/in huis. Dat liep prima, maar ik merkte dat ik me steeds meer ging irriteren aan dingen in en om het huis. Sinds januari huur ik een heerlijke ruimte om in te werken. Aan het eind van de dag trek ik de deur dicht en ga naar huis. Zo kan ik alles meer loslaten en dus meer ontspannen. Daarnaast zorg ik ook dat ik lekker beweeg door te wandelen, hard te lopen en yoga te doen.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Dit helpt mijn cliënt, omdat ik zonder allerlei irritaties volledig gefocust ben. Zo zijn de cliënten mijn prioriteit, zonder allerlei afleidingen in mijn hoofd. Beweging en gezonde voeding houden mij gezond, zodat de afspraken zelden afgezegd hoeven te worden.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Ik vind ieder resultaat eigenlijk heel mooi. Ik kan erg genieten van een cliënt die echt de samenwerking aangaat en aan de slag gaat met de tips die ik meegeef. Hier krijg ik energie van en word ik blij van. Het is zo mooi om mensen de tools te geven, wat ze zelf kunnen doen om minder pijn etc. te hebben. Natuurlijk blijft het eerste geboortekaartje van een cliënt altijd memorabel.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Ondanks dat ik een paar artsen heb die cliënten doorverwijzen, verwondert het me dat er nog zo weinig samenwerking is. Ik werk zelf nog twee dagen in de zorg op een operatiekamer complex, en ook daar merk je dat acupunctuur toch nog snel in de zweverige sferen wordt gezien. Ik hoop dat de nieuwe generatie artsen en verpleegkundigen de samenwerking wel aan wil gaan en dat het meer als een vanzelfsprekendheid wordt gezien.

Suzanne de Groot - Acupuncturist
Meer weten over de praktijk van Suzanne?