Hoe blijf ik van die sigaret af?

Pas gestopt met roken? Gefeliciteerd! Wellicht kunt u rond deze tijd een steuntje in de rug gebruiken. Maak een afspraak met een acupuncturist bij u in de buurt om u te helpen. U kunt het! Acupunctuur vermindert de nicotinebehoefte en opkomende snoepneiging. En uw humeur vaart er wel bij.

Zelf acupunctuurpunten in het oor masseren helpt u door lastige momenten heen. Want of u nu wel of niet hulp krijgt bij het stoppen met roken, iedereen kent de momenten waarop het wat lastiger is de verleiding te weerstaan. Met behulp van praktische tips uit de Traditionele Chinese Geneeskunde maakt u zichzelf weerbaarder in de strijd tegen de sigaret. Moeilijk? Echt niet!

Met acupressuur kunt u de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door het stoppen met roken. De hiervoor belangrijke zones bevinden zich in het oor. Het enige wat u hoeft te doen, is regelmatig deze zones masseren. Hierdoor neemt niet alleen de behoefte aan nicotine af maar ook uw drang om te snoepen. En – heel fijn - onrustgevoelens en chagrijnige buien worden ook minder.

Dit zijn de zones:

Het is belangrijk dat u elke zone per keer dertig seconden masseert maar
het mag net zo vaak of lang als u nodig of prettig vindt.