Mediacampagne Lucht & Longen

08/06/2018 geplaatst in Actualiteit

De NVA doet opnieuw mee aan de landelijke campagne Lucht & Longen, die vandaag verschijnt in de Telegraaf-bijlage Mijn Lichaam. In vijf speerpunten staat kort en goed waarom acupunctuur bij longklachten en hooikoorts helpt. Daarnaast is ook de online campagne live gegaan via www.mijn-lichaam.com. Wie meer wil lezen gaat naar een helder artikel over wat acupunctuur kan betekenen bij longproblemen.

Acupunctuur is algemeen bekend als antirook-therapie, maar is veel meer dan dat. Wat veel mensen nog niet weten, is dat acupunctuur veel kan betekenen voor mensen met longklachten als astma, bronchitis en hooikoorts.

De Luchtwegen zijn een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem omdat ze in direct contact staan met de buitenwereld. Als het afweersysteem niet goed werkt, worden we gevoelig voor ziekten. Een acupunctuurbehandeling bij longklachten als astma en bronchitis versterkt het afweersysteem, zorgt voor ontspanning in de luchtwegen en borstkas en vermindert de slijmproductie. Bij klachten als hyperventilatie en kortademigheid zorgt acupunctuur ervoor dat het ritme van de ademhaling rustiger en dieper wordt. Uw klachten verminderen of verdwijnen.


Zijn uw klachten seizoensgebonden en heeft u last van hooikoorts, dan kan acupunctuur ervoor zorgen dat u weer van het voorjaar kunt genieten. Prikkende ogen, niesbuien, een loopneus, benauwdheid; het wordt aanzienlijk minder als u regelmatig een acupunctuurbehandeling ondergaat. U kunt ook kiezen voor een preventieve behandeling. Als u, voor het pollenseizoen aanbreekt, begint met acupunctuur, werkt uw afweersysteem in het voorjaar optimaal en is de kans groot dat u geen of veel minder klachten hebt.

Er is echter meer. Acupunctuur werkt niet alleen op de longklachten zelf maar ook op de secundaire klachten die longpatiënten ervaren, zoals slapeloosheid en vermoeidheid. Door afname van deze klachten verbetert uw weerstand en neemt de kwaliteit van leven toe.

Folder Ademhalingsproblemen

Folder Hooikoorts

Folder Stoppen met roken
Blog

 • 2018-09-21_hartklachten_vrouw

  Overgangsklachten….of is het uw hart?

  Met overgangsklachten bent u bij de acupuncturist aan het goede adres. Maar er kan iets anders aan de hand zijn: uw hart geeft subtiele symptomen af dat het in de problemen dreigt te komen.

  Lees meer
 • Foto_tan_orgineel

  Leonard Tan

  Ik was onvoldoende tevreden over mijn reguliere handelen als fysiotherapeut en wilde meer. Dat heb ik ruimschoots gekregen. De inspiratie is ...

  Lees meer
 • Acu_en_agp

  De pijnaanvallen kwamen door de medicatie heen

  Pijn is een klacht waarmee veel mensen te maken hebben. Heel vaak gaat het om chronische pijn. Dat is pijn die langer dan drie tot zes maanden aanhoudt.

  Lees meer
 • Ren_mai_4-_poort_van_de_bron

  Poort van De Bron

  ofwel Ren Mai 4 - Guan Yuan

  In deze serie beschrijft acupuncturist Frank Roosen de acupunctuurpunten vanuit hun filosofische achtergrond. Het resultaat is een prachtige verzameling teksten die veel inzicht geven in het groeiproces van de mens.

  Lees meer
 • Kies_uw_acupuncturist_3

  Welke acupuncturist kiest u?

  In een reeks bijdragen nodigt arts en acupuncturist Koos van Kooten u uit wat zelfonderzoek te doen voordat u uw acupuncturist kiest. Immers, een goede klik tussen behandelaar en patiënt kan van belang zijn voor het welslagen van de behandeling. Dit is deel drie van drie.

  Lees meer
 • Student_burn-out

  Burn-out ligt voor studenten op de loer

  Steeds meer studenten kampen met verschijnselen van burn-out. Hun aantal neemt schrikbarend toe. Dit is het gevolg van een combinatie van stressfactoren, blijkt uit een interview in de Volkskrant. Acupressuur en de juiste voeding kunnen helpen stress en vermoeidheid tegen te gaan.

  Lees meer
 • Sport_en_blessures-folder_web

  Sport en blessures

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar als we te veel of te zwaar trainen, kan het onze gezondheid schaden.

  Lees meer

Blog