Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist
Nieuwsbrief

Kom alles te weten over Acupunctuur en Traditionele Chinese Geneeskunde. Ontvang 1 a 2 keer per maand de laatste artikelen per email.

* Door op "Verzenden" te klikken meld je je aan voor de nieuwsbrief van de NVA en ga je akkoord met het privacy statement.
Gretha

Gretha

Hoe zorg jij voor jezelf?
Ik ruim voldoende tijd in voor de behandelingen. Voor mij is dat belangrijk omdat ik dan volledige aandacht kan geven aan de cliënt, zonder stress omdat de volgende op de stoep staat.

Hoe helpt dat jouw cliënt?
Ben ik relaxed dan breng ik dat over op de cliënt. De cliënt voelt de rust en zal zich sneller open stellen want er is ruimte om zijn/haar verhaal te doen. Dit heeft een gunstig effect op de behandeling. Uit een spontaan verhaal haal je veel aanknopingspunten voor eventuele oorzaken van de disbalans. En de cliënt is door de rust meer ontspannen waardoor het effect van de behandeling nog groter kan zijn.

Wat is je mooiste ervaring met een cliënt?
Een vrouwelijke cliënt onder grote druk van werk, puberkinderen, nieuwe studie, etc. komt met veel klachten binnen. Ik zie na paar behandelingen een energieker persoon binnen komen. Op mijn vraag hoe ze het effect van de behandeling vindt, krijg ik als antwoord: "er gebeurt eigenlijk niets, het helpt niet". Terugkijkend in het dossier noem ik wat klachten op waar zij last van had toen ze de eerste keer bij me kwam, zoals duizeligheid, hoofdpijn, slapeloosheid. Op mijn vraag of zij van deze specifieke dingen nog last had, keek ze mij verbaasd en lachend aan en zei "dat was ik allemaal al weer vergeten maar daar heb ik geen last meer van". Vervolgens concludeerde ze dat het dus wel hielp en maakte ze de volgende afspraak voor de resterende klachten.

Waarover verwonder jij je nog steeds in je vak?
Dat één naald zoveel effect kan hebben. Zoals een cliënt het zegt: 'het zijn magische naaldjes". En dat wat je in de boeken leest ook echt die uitwerking heeft. Je leest wel eens wat en denkt dan mwahhh, maar dan pas je het toe en het werkt!

Gretha Wouda - Acupuncturist
Meer weten over de praktijk van Gretha?