Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Zoek een acupuncturist

Traditionele chinese geneeskunde

Ooracupunctuur en voeding bij ADHD

Ongeveer vier tot zes procent van de kinderen in Nederland heeft ADHD. Ooracupunctuur en voeding kan de rust bevorderen.

Acupunctuur en Chinese kruiden in Nederland: veilig en vertrouwd

Wereldwijd wordt onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van kruidencombinaties tegen kanker. De Chinese kruiden waar wij in Nederland mee werken zijn allen op kwaliteit en inhoudsstoffen gekeurd.

Detoxen op zijn Chinees

De Traditionele Chinese Geneeskunde biedt eenvoudige en makkelijk toepasbare tips waarmee je thuis verantwoord kunt ontgiften zodat je je weer fit en energiek voelt.

Melatonine verergert slapeloosheid

In de Traditionele Chinese Geneeskunde zien we slaapproblemen als een verstoring van ons natuurlijke ritme. Met een acupunctuurbehandeling wordt de energiebalans hersteld.

Weerstand en Welzijn

Jutta Koehler, docente en schrijfster over voeding en de Traditionele Chinese Geneeskunde, schreef een blog over wat je zelf kunt doen voor je weerstand en je welzijn.

Voeding volgens de Vijf Elementen

Elk orgaan is gerelateerd aan een van de vijf elementen volgens de Chinese Geneeskunde. Bij elk element hoort een bepaalde smaak.

Normaal of vernieuwd normaal?

Als er iets is dat de pandemie ons geleerd heeft, is het dat een gezonde leefstijl helpt om weerbaar te zijn. Leefstijl als medicijn!

Wat doet bewerkt voedsel met jouw lichaam?

Het effect van voeding op ons lichaam, bepaalt voor een groot deel onze fitheid. Het effect van voeding op jouw lichaam? Bezoek een NVA-acupuncturist.

Acupunctuur voor alle leeftijden

Wist u dat een acupuncturist een allround specialist is, breed opgeleid in de Traditionele Chinese Geneeskunde? Acupunctuur voor iedereen in alle fases van het leven. Jong en oud.

Leefstijl tegen COVID-19

Leefstijl als medicijn! Het is fijn te weten hoe je je zelf sterker kunt maken, zodat je eigen afweer jou beter beschermt tegen het coronavirus. 

Acupunctuur bij IVF in het nieuws

Het is het zaak om minimaal 6 tot 8 weken voor de terugplaatsing te beginnen met acupunctuur, eventueel in combinatie met Chinese kruiden.

Herstellen na COVID-19 met acupunctuur

Veel mensen houden na COVID nog een hele tijd klachten. Moeheid, luchtwegklachten en meer. Acupunctuur helpt je deze nasleep kwijt te raken.

Nobelprijswinnares 2015 Youyou Tu

De sleutel tot het vinden van het juiste medicijn is gevonden in het oude tekstboek voor Traditionele Chinese geneeskunde (TCG).

Vijf misverstanden over acupunctuur

De Week van de Acupunctuur 2021 staat in het teken van vijf misverstanden over acupunctuur. Elke dag belichten we er één, leggen we uit hoe acupunctuur werkt en wat het voor je kan betekenen.

TCG, ter ondersteuning bij kanker en versterking van het immuunsysteem

De Traditionele Chinese Geneeskunde kan worden ingezet om je immuun-systeem te versterken maar ook om bijwerkingen van de behandelingen van kanker te verzachten.

Burn-out bij studenten

Steeds meer studenten kampen met burn-out verschijnselen.Gelukkig biedt de Traditionele Chinese Geneeskunde eenvoudige tips die je zelf kunt toepassen om je weer beter te voelen.

Olympische sporters in topvorm!

Olympische sporters maken gebruik van cupping. Ze kunnen voorafgaand aan wedstrijden, de tijdens trainingen opgelopen spierpijn verminderen.

Pijn verminderen

Pijn en kanker, helaas zijn ze op verschillende manieren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Acupunctuur kan helpen de pijn te verminderen en ontspanning en rust te bevorderen.

Acupressuur en je interne klok

Bij het ingaan van de zomer- of wintertijd kan je interne klok van slag zijn. Het masseren van acupunctuurpunten kan helpen het ritme weer te vinden.

Angst en trauma kunnen erfelijk zijn

Wist je dat ouders bepaalde angstige herinneringen genetisch kunnen doorgeven aan hun kinderen? Van bepaalde acupunctuurpunten is aangetoond dat ze specifieke gebieden in je hersenen positief kunnen beïnvloeden.

Weerstand opbouwen en behouden

Het immuunsysteem is het meest complexe systeem in ons lichaam en speelt een cruciale rol in het voorkomen van ziekte. Acupunctuur kan helpen.

Wat doet bewerkt voedsel met jouw lichaam?

Er is iets met industrieel bewerkt voedsel, waardoor we er steeds meer van willen. Dat is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek door het Nationaal Diabetes Instituut in de Verenigde Staten.

Door de hond of door de kat gebeten

De één heeft Covid, de ander griep en de rest worstelt met een hoest die niet wil wijken. Tips vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde helpen je er weer bovenop.

Hoe verhoog ik mijn weerstand

De Traditionele Chinese Geneeskunde is van huis uit een preventieve geneeskunde. Wat kun je zelf dagelijks doen om gezond te blijven?

Ton

Ik ben niet anders dan een cliënt. Ik kreun onder mijn To-do lijstjes en verlies de Tadaah-lijst wel eens uit het oog. Met Chinese geneeskunde kan ik zelf balans vinden. En zij ook, als ze dat willen.

Burn-out beroepsziekte nummer 1

Veel werknemers ervaren zoveel stress en hoge werkdruk dat het aantal burn-out gevallen flink toeneemt. Lees hier wat je zelf kunt doen om stress de baas te blijven.

Aandacht voor de overgang en acupunctuur

Acupunctuur in de medische richtlijn menopauze en in het online magazine Vrouwenwijzer, gelanceerd door twee gynaecologen. Acupunctuur helpt bij overgangsklachten!

Met oerkracht de bevalling in

Je kunt een aantal dingen doen om de kans op een soepele bevalling zo groot mogelijk te maken. Voeding, acupressuur en hulp van een acupuncturist.

Acupunctuur in de Margriet

In een interview in de Margriet legt acupuncturist Jan Joost Kolsteeg helder uit wat Traditionele Chinese Geneeskunde nu eigenlijk is.

Stijfheid bij reumatische klachten

Door het masseren van acupressuur punten kun je de stijfheid en spierpijn in armen, handen en rug sterk verminderen.

Wereldvoedseldag en boerenprotest

Op Wereldvoedseldag gingen boeren de weg op uit protest tegen de stikstofnorm. Een eerlijke prijs, kwaliteit van voeding, eten van het seizoen, vitaliteit en gezondheid, alles hangt met elkaar samen.

Water in balans

Als het element water in balans is en de Nier-energie goed stroomt, ervaar je een basaal gevoel van vertrouwen en stabiliteit in jezelf. Daardoor kun je een rustgevende invloed hebben op anderen.

Misselijkheid bestrijden

Acupunctuur kan je helpen de optredende misselijkheid te bestrijden, je eetlust terug te krijgen en meer rust en ontspanning te vinden.

Voedingsles voor medisch studenten

Pas afgestudeerde artsen vinden dat ze te weinig geleerd hebben over voeding. Tijdens een acupunctuurstudie komt ook voedingsleer aan bod met lessen over de Vijf elementen.

Niets te klagen en acupunctuur

Nooit eerder bereikten zo veel mensen zulke hoge leeftijden. De ouderen hebben niets te klagen, vinden ze zelf. Gezond ouder worden kan met acupunctuur.

Acupunctuur bij Diabetes type 2

Acupunctuur kan de voortgang van diabetes type 2 flink vertragen. In sommige gevallen kan het je zelfs medicatievrij maken!

Weekendhoofdpijn

Hoofdpijn als je mag ontspannen. Gelukkig heeft de Traditionele Chinese Geneeskunde voor dit vervelende verschijnsel goede oplossingen.

De griep de baas

De Traditionele Chinese Geneeskunde kan je helpen om virussen te weerstaan, maar ook om eerder van de griep af te komen, als die je toch te pakken heeft.

Voeding voor Chinees detoxen

Voedingsmiddelen die je het beste kunt gebruiken voor een opbouwende detoxkuur.

Acupressuur bij verkoudheid

Voorkomen dat je verkouden wordt is natuurlijk het beste. Heb je dan toch een verkoudheid opgelopen, dan kun je klachten verlichten met acupressuur.

Rust te midden van het rumoer

Als de buitenwereld te groot en te onrustig lijkt, maak dan je binnenwereld klein en kalm. Of maak een afspraak met een NVA-acupuncturist om je balans te hervinden.

Vroeger was je gewoon verkouden...

Hou je weerstand op peil, zodat je virussen en bacteriën beter het hoofd kunt bieden. Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) helpt je daarmee.

Verschillen tussen man en vrouw

In de Traditionele Chinese Geneeskunde is van oudsher veel aandacht voor de verschillen tussen man en vrouw. In onze folder man/vrouw lees je er alles over!

Acupressuur voor opbouw en bewegen van energie

Acupressuur kan je lichaam helpen energie op te bouwen en in beweging te zetten.

Vitaal met de Vijf Elementen

De Vijf Elementen kunnen helpen je vitaler, energieker en emotioneel meer in balans te voelen. Zijn je klachten ernstig of zorgelijk, zoek dan professionele hulp bij een acupuncturist, arts of therapeut.

Als je niet kan slapen

Woelen, piekeren, naar het plafond staren en de uren aftellen…herkenbaar? Zonde! Slapeloosheid is bijna altijd goed te behandelen.

Acupressuur bij ontwenningsverschijnselen

Met acupressuur kun je de ontwenningsverschijnselen verminderen die ontstaan door bijvoorbeeld het stoppen met roken of suiker.

Misverstand: verboden stoffen in kruiden?

Misverstand: Er zitten toch verboden stoffen in Chinese kruiden? Nee, kruiden die hier voorgeschreven worden voldoen aan strenge Europese veiligheidseisen.

Maagvuur, brandend maagzuur

Yin voedingsmiddelen blussen het maagzuur. Om te zorgen dat je maag minder snel van slag raakt, kun je acupunctuurpunten masseren.

Acupunctuur eerste keus bij tennisarm

Onderzoek heeft uitgewezen dat acupunctuur de meest effectieve behandel-methode is bij een tennisarm of golfelleboog.